«Αμετανόητο» για την πολιτική του, η οποία έφερε την χώρα σε κρίση, και «αναξιόπιστο» για το μέλλον της χώρας, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κ.Καραμανλή στη ΔΕΘ.

«Οι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο για να δώσουν τρίτη ευκαιρία στον κ. Καραμανλή» πρόσθεσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι για τον κ. Καραμανλή «πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι, οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν όσα ο ίδιος, ή οι κοινωνικοί εταίροι ή τα κόμματα, που δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει και ποτέ ο ίδιος».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον είπε ότι ο κ. Καραμανλής έδειξε έλλειψη κοινής λογικής και «απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματός του, προσπαθώντας να διασφαλίσει τη θέση του μετά τις εκλογές». «Αυτό, όμως, δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Οι πολίτες, ζητούν μια κυβέρνηση με όραμα και σχέδιο, μια κυβέρνηση που θα στηρίζει το κοινωνικό κράτος και τους πολίτες, θα στηρίζει την ανάπτυξη και θα δώσει στην Ελλάδα ισχυρή φωνή στο εξωτερικό» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «αυτή θα είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».