Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στα καίρια θέματα της επικαιρότητας ήταν οι εξής:

• Εκλογές 4ης Οκτωβρίου: “Ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές” είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

• Debate: Ο Κώστας Καραμανλής, προανήγγειλε και τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. “Πέρα από την επιλογή πολιτικού χώρου και πολιτικής, έχει σημασία και το πρόσωπο” τόνισε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι εκτός από το debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, θα πρέπει να υπάρξει και debate του ιδίου με τον Γιώργο Παπανδρέου.

• Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο, ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια. Δεν δεσμεύτηκε για το τι θα πράξει στο ενδεχόμενο που υπάρξει άλλη υποψηφιότητα. "Θα δούμε ποια θα είναι αυτή η υποψηφιότητα και θα κρίνουμε" υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι "ο ίδιος έχει δώσει εξετάσεις στο συγκεκριμένο θέμα προτείνοντας ένα πρόσωπο το οποίο προέρχεται από αντίπαλο πολιτικό χώρο".

• Επιστολή Μ. Λιάπη: Κληθείς από την “Ε” να σχολιάσει τη δήλωσή του Μιχάλη Λιάπη αλλά και την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές”.

• Δημοσκοπήσεις: Αναφερόμενος στα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι “οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο το οποίο όμως αποτυπώνει μια συγκυρία. Ποσοστό των πολιτών μας δεν έχει αποφασίσει και ζυγίζει την απόφασή του ανάλογα με το τι θα πει ο καθένας” υποστήριξε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος ουσιαστικά στους αναποφάσιστους.

• Υπόθεση Siemens: “Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει βάλει στα ταμεία της χρήματα της Siemens” δήλωσε ο Κ. Καραμανλής και κάλεσε τις αρχές να κάνουν ελέγχους στα βιβλία του κόμματος.

• Κάλυψη των "Βατοπεδινών": "Ήταν λάθος μου. Έκανα λάθος πέρυσι".

• Θεσμικές αλλαγές: Ο πρωθυπουργός ζήτησε την ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου για να μην δημιουργούνται εκ των υστέρων, προβλήματα με νόμους του κράτους. Επίσης, εμμέσως αναφέρθηκε σε άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο -”δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία να απαιτείται η σύγκλιση υπηρεσιακού συμβουλίου για να απομακρυνθεί ένας δημόσιος υπάλληλος” τόνισε. Επίσης, ο πρωθυπουργός έθεσε και θέμα του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι “αυτό δεν είναι το διακύβευμα των εκλογών”.

• Ψηφοδέλτια Νέας Δημοκρατίας: Ο πρωθυπουργός ζήτησε "υπομονή λίγων ημερών" για να ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με την σύνθεση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας ενώ με τον ίδιο τρόπο απάντησε και στις ερωτήσεις σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιοι όσοι ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα ή στην σκανδαλολογία των τελευταίων ετών.

• Πληρωμές Δημοσίου: Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, το δημόσιο να κηρύξει στάση πληρωμών έως το τέλος του χρόνου ενώ για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της κρίσης.