Συνολικά 517 θα είναι στο νομό Ηρακλείου φέτος τα εκλογικά τμήματα, ενώ τα κόμματα πρέπει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου να πάνε τα ψηφοδέλτιά τους στη Νομαρχία. Χθες εκεί έγινε διακομματική σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στην προετοιμασία, αλλά και την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των κομμάτων παρέλαβαν ειδικό ενημερωτικό φάκελο που περιλάμβανε την εκλογική νομοθεσία, τους εκλογικούς καταλόγους και τα εκλογικά τμήματα, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των κομμάτων για να συζητήσουμε αρχικά πώς θα κυλήσει ομαλά η διαδικασία τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και κατά τη διάρκεια της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τις Εθνικές Εκλογές του 2007 και τις Ευρωεκλογές του 2009. Υπάρχει λοιπόν μια πολύ καλή εμπειρία τόσο από εμάς όσο και από τα ίδια τα κόμματα. Θεωρώ ότι τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά. Επιμένουμε ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει την ημέρα των εκλογών. Είναι μια μέρα πολύ δύσκολη, όμως πρέπει να υπάρχει η καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία για να μπορούμε να δώσουμε τα αποτελέσματα στους πολίτες και έγκαιρα και έγκυρα.

Τα εκλογικά τμήματα έχουν οριστεί. Είναι 517 στο Νομό Ηρακλείου συνολικά μαζί με τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών. Έχουν οριστεί οι χώροι στους οποίους στεγάζονται και δόθηκαν στους εκπροσώπους των κομμάτων. Παράλληλα θα αναρτηθούν και στη σελίδα της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, www.nah.gr Τέλος, ψηφοδέλτια θα πρέπει να έρθουν από τα κόμματα στη Νομαρχία το αργότερο μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε έγκαιρα τους σάκους που αποστέλλονται στα εκλογικά τμήματα. Από εκεί και μετά νομίζω ότι δε θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τα κόμματα είναι έμπειρα σε ανάλογες διαδικασίες. Έτσι λοιπόν η συνεργασία μαζί τους θα είναι πολύ καλή».