Του

Κώστα ΜπογδανίδηΣκληρή δήλωση με την οποία καλεί τους Ρεθυμνιώτες να μην δώσουν ψήφο στο νοσηρό κομμάτι της Νέας Δημοκρατία έκανε χθες ο Κώστας Σχοινάς που διεγράφη από το κόμμα και φυσικά αποκλείσθηκε από τις λίστες.

Ο κ.Σχοινάς επιτίθεται έμμεσα στην κ.Όλγα Κεφαλογιάννη την οποία χαρακτηρίζει “διορισμένη βουλευτή” και μιλάει για συμφέροντα τα οποία δεν άφησαν τον ίδιο να προχωρήσει μπροστά. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σχοινά έχει ως εξής:

“Η χώρα σήμερα οδηγείται σε εκλογές.

Ο κύκλος αυτής της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε νωρίς”, αναφέρει χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι μένει στην παράταξη, αλλά περιμένει την επόμενη μέρα.

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ρεθύμνου στις εκλογές του 2007 με την ανοιχτή επιστολή του λύνει τη πολύμηνη σιωπή του και δηλώνει μεταξύ άλλων:

“Απευθύνομαι σήμερα σε όλους και ασφαλώς σʼ εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις εκλογές του 2007. Σε όλους εσάς που με στηρίξατε πριν από δύο χρόνια στη δύσκολη και άνιση αυτή εκλογική μάχη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Η συμπαράστασή σας ήταν συγκινητική, ήταν ουσιαστική. Μου έδωσε τη δύναμη να δώσω τον ωραίο αγώνα για την εκπροσώπηση του τόπου μας, του Ρεθύμνου.

Η σχέση που αναπτύξαμε μεταξύ μας ήταν ουσιαστική, ήταν σχέση ζωής και ψυχής. Αποδείξαμε ότι μεταξύ των πολιτών και των εκπροσώπων τους μπορεί να οικοδομηθεί μια αυθεντική σχέση.

Οι προσδοκίες, οι επιθυμίες, οι επιδιώξεις μας είναι κοινές. Το όνειρό μας, ένα και μοναδικό: Να βγάλουμε το Ρέθυμνο από το τέλμα, να πάψει ο νομός μας να είναι ο φτωχός συγγενής της Κρήτης.

Τη σχέση αυτή δεν ήθελαν όλες εκείνες οι δυνάμεις που κρατούν το Ρέθυμνο στην αφάνεια, όλες εκείνες οι δυνάμεις που ως μοναδική επιδίωξή τους έχουν την προώθηση αλλότριων συμφερόντων.

Έκαναν τα πάντα να τη διαρρήξουν. Αυτός ήταν και ο μοναδικός στόχος της παράδοξης θα έλεγα- διαγραφής μου από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν το γιατί...

Όλοι αυτοί που σχεδίασαν και υποκίνησαν τον εξοστρακισμό μου από τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να πέτυχαν την διαγραφή μου- δήθεν προσωρινή!!!. Δεν πέτυχαν όμως το στόχο τους: την προσωπική και πολιτική μου εξόντωση.

Ήμουν και θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Συνεχίζω να δίνω τη μάχη μαζί με εσάς για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Ρεθύμνου.

Φίλες και φίλοι,

Η χώρα σήμερα οδηγείται σε εκλογές.

Ο κύκλος αυτής της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε νωρίς.

Η κρίση εμπιστοσύνης που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι απότοκος της αποξένωσης από τις αρχές και τις αξίες της, στις οποίες πιστέψαμε.

Τα οξυμμένα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας, μάς υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε αφήνοντας στην άκρη ανταγωνισμούς, ιστορικές φορτίσεις και κομματικά χαρακώματα.

Καλούμαστε, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις, να αγωνιστούμε για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα, την απραξία, την αδράνεια, τη διαφθορά.

Η ανάγκη αυτή είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας.

Δεν υπαγορεύεται από προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, είμαστε υποχρεωμένοι να ρίξουμε τα κομματικά σύνορα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει άλλο δέσμια μιας σκληρής κομματοκρατίας, μιας νομενκλατούρας, που μοναδικό μέλημά της είναι η αναπαραγωγή της δύναμής της, η νομή της εξουσίας.

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε τιμώντας ο καθένας τις αρχές και τις αξίες του.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η χώρα καλείται να αλλάξει σελίδα. Καλείται να χαράξει και να περπατήσει νέους δρόμους.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου απαιτείται εθνική συστράτευση, εθνική συμπαράταξη, προκειμένου να ανακοπεί η καθοδική πορεία στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας την τελευταία περίοδο.

Φίλες και φίλοι,

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή επέδειξα τόλμη και θάρρος. Δεν δίστασα να πάω κόντρα στο ρεύμα. Δεν συμβιβάστηκα ούτε υπέκυψα σε εκβιασμούς. Δεν δέχτηκα νʼ ανταλλάξω τις ιδέες μου με αξιώματα και ιδιότητες. Όλοι εσείς, οι πολίτες του Ρεθύμνου, το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Γνώμονας των ενεργειών μου, πυξίδα των πράξεών μου ήταν πάντα η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας, των πολιτών και πάνω απ΄ όλα το ΡΕΘΥΜΝΟ.

Αυτή η αρχή με οδηγεί τώρα σε μια μεγάλη απόφαση, σε μια καθαρή επιλογή:

Να μην δώσω ούτε καν κριτική ψήφο στο νοσηρό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας!

Και ασφαλώς δεν με αντιπροσωπεύει κανείς υποψήφιός της στο Νομό μας.

Η απόφασή μου αυτή δεν υποκρύπτει υστεροβουλίες και ιδιοτέλειες. Δεν υπαγορεύεται από κοντόφθαλμες προσωπικές σκοπιμότητες. Και πολύ περισσότερο δεν συνιστά την απόρριψη των ιδεολογικών μου αρχών.

Όμως, επιπρόσθετα καταδεικνύει την άρνηση μου να στηρίξω εκείνους που με τόσο αντιδημοκρατικό τρόπο ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ βουλευτή, υποθηκεύοντας το μέλλον και τη πρόοδο του Ρεθύμνου.

Ο φιλελευθερισμός ήταν και παραμένει για μένα η ιδεολογική σημαία. Το κοινωνικό κέντρο ήταν και παραμένει για μένα η πολιτική μου ταυτότητα.

Η σχέση εμπιστοσύνης που έχω διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια με όλους εσάς με αποτρέπει να σας υπαγορεύσω οτιδήποτε.

Με υποχρεώνει όμως να ξεκαθαρίσω δημόσια τη στάση μου, να είμαι ειλικρινής, έντιμος και καθαρός μαζί σας”.