Επεισόδιο που ευτυχώς δεν πήρε έκταση λόγω της παρέμβασης της Αστυνομίας σημειώθηκε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Αιτία η παρουσία ενός φιλάθλου στη θύρα των επισήμων ο οποίος φορούσε το μπουφάν του Παναθηναϊκού.

Το γεγονός αυτό “πυροδότησε” ένταση στην κερκίδα και ένας θερμόαιμος οπαδός του ΟΦΗ επιχείρησε να επιτεθεί στον “πράσινο” φίλαθλο ζητώντας του να βγάλει το μπουφάν και να φύγει.

Τελικά ο φίλαθλος έβγαλε το μπουφάν του και απομακρύνθηκε από την εξέδρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, μια ακόμα φανέλα αυτή τη φορά του Ολυμπιακού, πυροδότησε νέες αντιδράσεις.

Ήταν ο βοηθός του Βαλβέρδε, Γιαν. Ασπιάθου ο οποίος προτίμησε να καθήσει στην εξέρα των επισήμων κι όχι στον πάγκο της ομάδας του. Η παρέμβαση της Αστυνομίας έπαιξε και σʼ αυτή την περίπτωση “πυροσβεστικό” ρόλο και το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια...

Γενικά το κλίμα μύριζε “μπαρούτι” στο Παγκρήτιο, ωστόσο η ισχυρή Αστυνομική δύναμη δεν επέτρεψε να εκτραχυνθεί η κατάσταση. Στις εξέδρες βρέθηκαν 4500 οπαδοί του Ολυμπιακού απʼ όλη την Κρήτη και την Αθήνα ενώ συνολικά το παιχνίδι συγκέντρωσε 12.000 φιλάθλους (κόπηκαν 9.384 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 183,375 ευρώ).

Οι “ερυθρόλευκοι” οπαδοί κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας ενώ δεν έλειψαν τα συνθήματα ένθεν κακείθεν.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι υπήρχε ένα σύνθημα που ακούστηκε και από τις δύο πλευρές (“έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη”).

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πάντως έκαναν ζημιές στο Παγκρήτιο σπάζοντας πλαστικά καθίσματα ενώ κατά την έξοδο των φιλάθλων των δύο ομάδων από το γήπεδο σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί ή συλλήψεις.

Οι “ερυθρόλευκοι” οπαδοί αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικής δύναμης και οι 700 περίπου που ήλθαν από την Αθήνα πήγαν στο λιμάνι απʼ όπου αναχώρησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου.