Έζησε τον αγώνα με ένταση και πάθος (όπως ακριβώς αγωνίστηκαν και οι παίκτες του μέσα στο γήπεδο). Ο Φράντισεκ Στράκα παρακολούθησε το παιχνίδι χωρίς να καθήσει ούτε μια φορά στον πάγκο. Φώναζε στους παίκτες του, έδινε εντολές, “φούσκωνε και ξεφούσκωνε” μετά από κάθε ευκαιρία του Ολυμπιακού, διαμαρτυρόταν συχνά, πυκνά στον τέταρτο διαιτητή (Παπασταμάτη). Ο Τσέχος τεχνικός ήθελε πολύ αυτό το ματς καθώς το κλίμα αμφισβήτησης για το πρόσωπό του ήταν έντονο και γνώριζε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια αποτυχίας και κυρίως μιας κακής εμφάνισης.

Στο τέλος του αγώνα ο Φράντισεκ Στράκα έδειχνε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έγινε.

“Ήταν - δήλωσε- πολύ δυνατό ματς απέναντι σε μία δεμένη και καλή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την καλή απόδοση. Μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Μπορούσαμε και τη νίκη. Περίμενα να παίξουμε δυνατά, κάναμε φάσεις, κερδίσαμε κάθε πόντο στο ματς, ήθελα να τα δώσουμε όλα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την υποστήριξη. Επιμένω ότι ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, αλλά όπως εξελίχθηκε το ματς δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα”.

Όταν ρωτήθηκε για την διαιτησία και το πέναλτι που ζητούσε ο Ολυμπιακός, δεν θέλησε να πάρει θέση, ντριπλάροντας και αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι Κρητικοί είχαν παράπονα στην πρεμιέρα: “Το ίδιο θέμα υπήρχε με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να ρωτήσετε τους διαιτητές και όχι εμένα”. Με καλά λόγια μίλησε για τον Μανώλη Μονιάκη, στον οποίο έδωσε για πρώτη φορά φέτος το χρίσμα του βασικού. “Μου άρεσε πολύ, να μείνει προσγειωμένος. Χαίρομαι που βγήκε η χρησιμοποίησή του”, ενώ για τον τραυματισμό του Κώστα Σταυρακάκη είπε: “Δεν έχω μιλήσει ακόμα με γιατρό. Είχε πρόβλημα και πριν από το παιχνίδι”.