«Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ευνοούν τους πολλούς και στηρίζονται απʼ αυτούς» υπογράμμισε στην ομιλία του ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης.

«Η κυβέρνησή μας μένει προσηλωμένη στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, κινούμενη σʼ έναν ενδιάμεσο δρόμο μεταξύ του κρατικισμού κάποιων και του ακραίου φιλελευθερισμού άλλων. Άλλωστε τόσο ο κρατικισμός, όσο και η κοινωνική αναλγησία των ισχυρών, οδηγούν σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, σε ακινησία και τέλμα» επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε:

«Πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που μένουν στην κουλτούρα και στις πρακτικές άλλων εποχών, ή αντιδρούν αλλεργικά σε οτιδήποτε συνδέεται με την κοινωνική ευαισθησία, είναι βέβαιο πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών μας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κος Τσιτουρίδης επεσήμανε πως «δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να μην έχουν δίκαιο μερτικό από τα κέρδη. Αυτό είναι ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης. Και δεν ισχύει μόνον για τις Τράπεζες, αλλά και για τις Τράπεζες».