Έντονη κριτική κατά των κυβερνητικών πολιτικών στα εργασιακά ζητήματα, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ προέβλεψε ότι η ανεργία θα αυξάνεται συνεχώς με το αντιλαϊκό σχέδιο που προωθεί η ΝΔ.

Παράλληλα η κ. Παπαρήγα, ζήτησε μέτρα προστασίας για τους άνεργους και επιτέθηκε τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΝ για τις αντιλαϊκές πολιτικές που υπερασπίζονται. Αναφερόμενη ειδικότερα για τον ΣΥΝ η κ. Παπαρήγα τον κατηγόρησε για θεσμολαγνεία η οποία -όπως είπε- δημιουργεί πεδίο για ειδύλλια και κωμειδύλλια, αλλά είναι ζημιά για τον τόπο.

«Για την κατάργηση της ανεργίας απαιτείται ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης και δεν μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό όσο κυριαρχεί η λογική του κέρδους και όχι οι ανθρώπινες ανάγκες. Και αυτή η ριζική ανατροπή είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος» τόνισε η κ Παπαρήγα.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καραμανλή, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος στην πολιτική του αφού στην ουσία δεν υποσχέθηκε κατάργηση της ανεργίας αλλά περισσότερη επιχειρηματικότητα και ξένες επενδύσεις, δηλαδή λέει στο ξένο κεφάλαιο «μπάτε σκύλοι αλέστε» αφού του εγγυάται φθηνό εργατικό δυναμικό και μεγαλύτερα δυνατά κέρδη».

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και αυτό είναι αντιλαϊκό στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων» σημείωσε η κ. Παπαρήγα απαντώντας και στον κ. Παπανδρέου που έκανε λόγο για ανυπαρξία σχεδίου ενώ τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει αν θέλει να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που θεσπίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, σχολιάζοντας την επιστράτευση των ναυτεργατών, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «το κόμμα της δεν πρόκειται να σεβαστεί την αντεργατική νομιμότητα», ενώ υπεραμύνθηκε και για τη στάση των συνδικαλιστών αντικρούοντας τα περί διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης, λέγοντας: «Πραγματική κοινωνική γαλήνη μπορούν να εξασφαλίσουν οι εργαζόμενοι. Τα άλλα είναι σιωπή νεκροταφείου».