Πάνω από το 30% των τελειόφοιτων Λυκείου έγραψαν κάτω από τη βάση στις Πανελλήνιες εξετάσεις, με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου έμαθαν χθες τους βαθμούς τους, καθώς οι πίνακες με τ’ αποτελέσματα αναρτήθηκαν στα περισσότερα Λύκεια της χώρας.

Τα βαθμολογικά στοιχεία για τα Ειδικά Μαθήματα αναμένεται να ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Τα μηχανογραφικά θα πρέπει να υποβληθούν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην επιτροπή που εδρεύει στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο, από το οποίο αποφοίτησαν ή στο οποίο οι υποψήφιοι κατέθεσαν φέτος την αίτηση για συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου προηγουμένου έτους ή άλλου τύπου λυκείου που διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της γ' τάξης σε εθνικό επίπεδο προηγούμενο έτος και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν εκπρόσωπό του. Η δε προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν μπορεί να κατατεθεί ή να τροποποιηθεί για κανένα λόγο μηχανογραφικό δελτίο.

Τέλος, τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν, όπως κάθε χρόνο, στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.