Ερ.: Ποιες είναι οι νέες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται τώρα στο Παγκρήτιο; Ποιος είναι ο προγραμματισμός και οι στόχοι σας για το μέλλον;

Απ.: Σήμερα το Εκπαιδευτήριό μας έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Μέχρι το 1993 είχαμε αρκεστεί στο Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο. Είχαμε, όμως, ήδη μπει στην εποχή που εργάζονταν και οι δυο γονείς των παιδιών. Άμεση, λοιπόν, ανάγκη η δημιουργία Παιδικού Σταθμού, με ατμόσφαιρα οικογένειας και προγράμματα στο μέτρο της ηλικίας του παιδιού 2-4 ετών.

Από τις αρχές της δεκαετίας τού 2000 ολοκληρώθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του νέου Εκπαιδευτηρίου, με εξωτερικά και εσωτερικά γυμναστήρια, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και μουσικής, με αίθουσες διδασκαλίας στο ανώτερο μέγεθος των νόμιμων προδιαγραφών, με εξοπλισμένα εργαστήρια κ.λπ. Δημιουργήσαμε, επιπλέον, δυνατότητες για νέα ανοίγματα. Έτσι, ιδρύσαμε τη Μουσική Σχολή, που μπορεί να δεχτεί και μαθητές οι οποίοι δε φοιτούν στο Παγκρήτιο, με προδιαγραφές σύγχρονες και υψηλό επίπεδο, και τη Σχολή Υπολογιστών, με υπερσύγχρονο εργαστήριο. Επίσης, οργανώσαμε μεσημεριανή μελέτη και μεσημεριανά μαθήματα στο Σχολείο, με τη δυνατότητα και γεύματος. Λειτουργούμε, ακόμα, μετά το πρωινό πρόγραμμα των μαθημάτων, αθλητικές ομάδες με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ. Από το φετινό καλοκαίρι οργανώνουμε για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, όχι μόνο του σχολείου μας, καλοκαιρινά τμήματα απασχόλησης, με ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες.

Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τους στόχους μας. Μας μένει ακόμη το σχέδιο που έχουμε για τη δημιουργία Λυκείου για Διεθνές Μπακαλορεά.