Θετικά αποτιμά το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης, η οποία συγχαίρει τον κ. Αρναουτάκη για την εκλογή του στη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη.

«Η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με το 4,92% των ψήφων εκλέγει δύο περιφερειακούς συμβούλους. Το αποτέλεσμα κρίνεται από την Κίνηση ως θετικό» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού, όπου παράλληλα προστίθεται:

«Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι μας τίμησαν με τη ψήφο τους άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα στήριξε το συνδυασμό μας. Αυτή την ψήφο θα τη σεβαστούμε με την τήρηση των αρχών και των ιδεών του προγράμματός μας για την Κρήτη που έχει τύχει ευρύτερης αναγνώρισης και αποδοχής. Δουλέψαμε για μια ευρύτερη ενότητα του χώρου της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, του χώρου της Οικολογίας και του σοσιαλιστικού προοδευτικού χώρου. Αυτήν τη συνάντηση δεν την πετύχαμε στον επιθυμητό βαθμό πριν από τις εκλογές. Θα επιδιώξουμε να την πετύχουμε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, στους ενεργούς πολιτικούς χώρους και φυσικά στα κοινωνικά κινήματα της Κρήτης».