Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει στους υποστηρικτές του συνδυασμού του, ο απερχόμενος δήμαρχος Γόρτυνας Μιχ. Δαριβιανάκης για το δεύτερο γύρο των εκλογών, στον οποίο θα αναμετρηθούν οι κ.Ν.Σχοιναράκης και Κ.Κοκολάκης αντίστοιχα. Ο ίδιος στην ανακοίνωσή του αφήνει σαφείς αιχμές για το ρόλο των κομμάτων και των μηχανισμών που φαίνεται να παρεμβαίνουν, προκειμένου να επηρεάσουν την επιλογή των ψηφοφόρων.

Παράλληλα όπως τονίζει με δηλώσεις του στην “Π”, πρόθεσή του είναι να καταθέσει ένσταση επανακαταμέτρησης, προς όλες τις παρατάξεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο στηρίζεται σε οριακές ισορροπίες σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό των συνυποψηφίων.

Αναλυτικά, ο κ.Δαριβιανάκης στην ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι “στις Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 συμμετείχαμε με τον συνδυασμό «Γορτύνιο Αγωνιστικό Κίνημα». Δεν εκλεγήκαμε για να συμμετάσχουμε στην αναμέτρηση της 14ης 11-2010. Η παράταξή μας συνεδρίασε την 11η Νοεμβρίου 2010 και αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας την Κυριακή 14-11-2010 να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω τα εξής : Το 1998 εφαρμόστηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το σχέδιο «Καποδίστριας». Ένα από τα επιτεύγματα του σχεδίου αυτού ήταν ότι οι τοπικές κοινωνίες επορεύθησαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό ενωμένες, χωρίς κομματικές ταμπέλες και τα κόμματα δεν μπόρεσαν να παρέμβουν ακόμη κι αν το ήθελαν στις τοπικές κοινωνίες και να επηρεάσουν την βούλησή τους. Λυπάμαι που δεν το έπραξαν και στο πολλά υποσχόμενο σχέδιο «Καλλικράτης» γιατί τα μέχρι σήμερα μηνύματα & αναλύσεις των δημοτικών εκλογών υποδηλώνουν ότι παρεμβαίνουν, προκειμένου να επηρεάσουν την βούληση του εκλογέα. Θεωρώ ότι οι ενέργειες αυτές είναι λανθασμένες, τις καταγγέλλω και ζητώ να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να πορευτούν τον δρόμο τους ενωμένες, χωρίς κομματικές αντιπαλότητες και να μην πέσουν θύματα κομματικών σκοπιμοτήτων, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς είναι υπέρ-κομματικά και για την επίλυσή τους απαιτείται να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δημότες, που μας ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Θα είμαστε δίπλα τους και παρόντες με περισσότερη θέρμη για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα κατά την 8ετή θητεία μας αφενός και αφετέρου να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη όλου του Δήμου Γόρτυνας, τον οποίο εμείς ονειρευτήκαμε για να γίνει ακόμη ισχυρότερος και μεγαλύτερος προς όφελος όλων των Γορτύνιων”.