Στην πρώτη γραμμή του αγώνα και των διεκδικήσεων, δηλώνει πως θα βρίσκεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ευχαριστώντας τους πολίτες για την στήριξη τους στις ιδέες και τις θέσεις του Κ.Κ.Ε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου, τονίστηκε η Πανελλαδική ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ διατυπώθηκε η δέσμευση πως όλοι οι Κομμουνιστές θα σταθούν δίπλα στον λαό, στον εργαζόμενο και στα προβλήματα τους.

Σε σχέση με την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε., κάλεσε όσους πολίτες εμπιστεύτηκαν το Κομμουνιστικό Κόμμα και την Λαϊκή Συσπείρωση την πρώτη Κυριακή, να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο στον μεθαυριανό επαναληπτικό γύρο.

Έντονη κριτική άσκησαν επίσης τα μέλη του Κ.Κ.Ε. στο συγκρότημα Λαμπράκη, με αφορμή δημοσίευμα του σχετικό με «ανίερες συμμαχίες μεταξύ Ν.Δ. και Κ.Κ.Ε.».

«Το προβοκατόρικο δημοσίευμα της εφημερίδας του συγκροτήματος Λαμπράκη και ανεπίσημο όργανο του ΠΑΣΟΚ, περί ανίερης συμμαχίας ΚΚΕ – ΝΔ στο δεύτερο γύρο, στοχεύει στην υφαρπαγή της ψήφου του λαού και τη συγκάλυψη των αντιλαϊκών τους έργων» τόνισαν χθες τα μέλη του Κ.Κ.Ε. διευκρινίζοντας:

«Η θέση του ΚΚΕ είναι κρυστάλλινη και δε χωρά καμιά παρερμηνεία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες, δεν αλλάζουν. Η απάντηση που τους χαλά τα σχέδια είναι να συνεχιστεί, να αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα αυτά».

Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν από τα μέλη του Κ.Κ.Ε για τον νέο δήμο Ηρακλείου τον οποίο χαρακτήρισαν «προμετωπίδα ελπίδας».

«Ιδιαίτερα για το πολεοδομικό συγκρότημα Ηρακλείου, το αποτέλεσμα είναι ελπιδοφόρο, δίνει κουράγιο και αισιοδοξία στα μέλη, στους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ και μπορεί να δώσει ώθηση στη συσπείρωση δυνάμεων, την ανασύνταξη του κινήματος και την αλλαγή των αρνητικών πολιτικών συσχετισμών» τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

Τα μέλη του Κομμονιστικού Κόμματος έκαναν λόγο επίσης για καθαρή ήττα τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής.

«Το ΠΑΣΟΚ, πανελλαδικά και τοπικά, υπέστη σημαντική μείωση των δυνάμεών του (1.100.000 και 35.000 ψήφοι, -7%), ενώ η ΝΔ δεν μπόρεσε να παραπλανήσει πλατιές λαϊκές δυνάμεις ότι αποτελεί δύναμη φιλολαϊκής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, παρά τον ελιγμό της να προβάλλει την δήθεν αντιμνημονιακή της στάση» τόνισαν τα μέλη του Κ.Κ.Ε. προσθέτοντας:

«Η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και αδιαμφισβήτητη, παρότι χρησιμοποίησε στην προεκλογική περίοδο δεύτερα ψηφοδέλτια σε αρκετές περιπτώσεις, με στόχο να υποκλέψει ψήφους, να καμουφλάρει την πτωτική του πορεία, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα τη γνωστή συκοφαντία περί ενιαίου αντιΠΑΣΟΚ μετώπου από όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».