Ψήφο κατά συνείδηση ζητά ο Γ. Μαρκογιαννάκης

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο Δήμο Μαλεβιζίου, όπου οι δύο «μονομάχοι» τα δίνουν όλα για την τελική επικράτησή τους που θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Την ίδια στιγμή ο ρυθμιστής των εκλογών Γ. Μαρκογιαννάκης κρατά ίσες αποστάσεις έναντι των δύο εκλογικών του αντιπάλων, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και εκπρόσωποι της παράταξής του θα κινηθούν ελεύθερα κατά βούληση. Δεν κρύβει ωστόσο την προσωπική του πικρία, όχι για την εκλογική του ήττα, που κάποια στιγμή θα συνέβαινε κάποια στιγμή, αλλά για τα 700 άκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του με το σήμα των οικιστών, οι οποίοι, τονίζει, τον αδίκησαν….Οι κόντρεςΕνώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την τελική αναμέτρηση στο Δήμο Μαλεβιζίου, η αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Κ. Μαμουλάκη και Γ. Ζερβού εντείνεται. Ο κ. Μαμουλάκης με γραπτή ανακοίνωσή του στρέφει τα βέλη του κατά του συνυποψηφίου του, στον οποίο αποδίδει «πόλεμο λάσπης» κατά του συνδυασμού του με ύβρεις και συκοφαντίες που αντικαθιστούσαν την κριτική και τα επιχειρήματα. Η κινδυνολογία και ο εκφοβισμός κάλυπτουν τον κενό πολιτικό λόγο και την έλλειψη προτάσεων. «Η λασπολογία που με τόση άνεση κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εναντίον μας, δεν μας αγγίζει. Αποδεικνύει απλά περίτρανα ένα ήθος που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, όταν οι ύβρεις και οι συκοφαντίες αντικαθιστούσαν την κριτική και τα επιχειρήματα. Όταν η κινδυνολογία και ο εκφοβισμός κάλυπταν τον κενό πολιτικό λόγο και την έλλειψη προτάσεων». Ο ίδιος απαντώντας στην πρόσκληση που του απεύθυνε ο συνυποψήφιός του, για δημόσιο διάλογο εκφράζει τη δυσφορία του, γιατί όπως τονίζει, «ο κ. Ζερβός απέφυγε μια προγραμματισμένη τηλεμαχία που είχαμε προ ημερών στην τηλεόραση Creta, δεν προσήλθε ποτέ και μάλιστα ειδοποίησε με καθυστέρηση, προσβάλλοντας έτσι τον τηλεοπτικό σταθμό (ο οποίος επιβεβαίωσε στα κεντρικά του δελτία την φυγομαχία του κ. Ζερβού), τους υποψηφίους που τον περιμέναμε, αλλά πολύ περισσότερο, τους πολίτες του Μαλεβιζίου. Και μάλιστα, χωρίς καν να δικαιολογήσει την άτακτη αυτή φυγή του, μέχρι και σήμερα!!!» Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έχει αποφύγει τον διάλογο. «Ο κ. Ζερβός από την πλευρά του, δεν έχει καν πρόγραμμα!!! Δεν έχει δημοσιοποιήσει τίποτα και πουθενά!!! Είναι τουλάχιστον υποκριτικό λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου και με δεδομένα τα παραπάνω, να εμφανίζεται ως υπέρμαχος της διαδικασίας από την οποία φυγομάχησε και αδικαιολόγητα ματαίωσε!». Παράλληλα ο κ.Μαμουλάκης απαντώντας σε πρόσφατες

πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γ. Ζερβού, σε σχέση με την εκπροσώπηση του Γαζίου στο νεοσύστατο δήμο Μαλεβιζίου, υπογράμμισε ότι «όχι μόνο δεν ευσταθεί επί της ουσίας, αλλά την επόμενη μέρα ο τόπος μας, έχει ανάγκη οποιονδήποτε Μαλεβιζιώτη μπορεί και θέλει να δουλέψει για την ανάπτυξή του, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Ο αυριανός δήμαρχος Μαλεβιζίου πρέπει να ενώσει τους κατοίκους της περιοχής για να επιτύχει την ανάπτυξη και όχι να τους διχάσει χρησιμοποιώντας δογματισμούς και μεθόδους που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιες τακτικές άλλωστε, καταδικάστηκαν με τον πιο σαφή τρόπο και από τους συνδημότες μας, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Προσωπικά δεσμεύομαι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η εμπιστοσύνη

που δείχνουν στο συνδυασμό μας οι Μαλεβιζιώτες, θα βρει πάνω απ' όλα αντίκρισμα ενότητας και ομοψυχίας γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να είμαστε δυνατοί!»

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή του ο κ. Ζερβός, τονίζει: «Με αίσθημα ευθύνης για το κοινό καλό, απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση, για ανοικτό δημόσιο διάλογο στον κύριο Μαμουλάκη, ενόψει της επαναληπτικής εκλογής στο δήμο Μαλεβιζίου, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, με ανοικτή ατζέντα και συντονιστή που ο ίδιος θα επιλέξει. Ο διάλογος αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί στα ΜΜΕ ή και σε δημόσιο χώρο, με την παρουσία και τη συμμετοχή των πολιτών.

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι στο στάδιο αυτό της εκλογικής αναμέτρησης, χρειάζεται δημόσιος διάλογος, αντίλογος και προγραμματική αντιπαράθεση θέσεων, αφού ο πολίτης καλείται να αποφασίσει όχι πια για τους συμβούλους, αλλά για το δήμαρχο, τα προγράμματα και την αξιοπιστία των συνδυασμών. Είμαστε σίγουροι ότι ο κύριος Μαμουλάκης θα συναινέσει άμεσα στη δημοκρατική αυτή πρακτική, που θα φέρει τον πολίτη στο κέντρο του πολιτικού γίγνεσθαι και θα καταδείξει με σαφήνεια την κατεύθυνση που θέλει να βαδίσει ο καθένας μας, στα κοινά του νέου δήμου».Γ. Μαρκογιαννάκης: «Οι πολίτες να ψηφίσουν κατά συνείδηση»

«Ψήφο κατά συνείδηση» προτείνει στους υποστηρικτές της παράταξης του ο απερχόμενος δήμαρχος Γαζίου Γ. Μαρκογιαννάκης ο οποίος με ανακοίνωσή του δημοσιοποιεί την απόφαση της παράταξής του, να συμμετέχει στις εκλογές, έχοντας ως κύριο γνώμονα το συμφέρον του τόπο,. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «όλα τα μέλη της παράταξης μας νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν εκ βάθους ψυχής τις χιλιάδες συνδημότισσες και συνδημότες, που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθειά μας για περαιτέρω προσφορά στην υπόθεση της ανάπτυξης του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα και από ένα εξαντλητικό αλλά γόνιμο διάλογο, με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συνυποψηφίων συμβούλων των μελών της συντονιστικής επιτροπής αλλά και των απλών φίλων της παράταξης αποφασίστηκε ομόφωνα να προτείνουμε κατά τη διαδικασία των εκλογών οι φίλοι και οι οπαδοί της παράταξης να αποφασίσουν κατά την κρίση τους και να ψηφίσουν κατά συνείδηση έχοντας ως κύριο γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Η παράταξή μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης δηλώνει ότι θα είναι παρούσα εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου διασφαλίζοντας τη μέγιστη κοινωνική συνοχή, σταθερά προσανατολισμένη στην υπηρεσία του δημότη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου έχουν διχαστεί, αφού ένα μέρος των ανθρώπων που τη στηρίζουν φαίνεται ότι επιλέγουν να προσεγγίσουν το συνδυασμό του κ. Μαμουλάκη επειδή δεν συγχωρούν στον κ. Ζερβό τη διάλυση της παράταξης. Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που αισθάνονται μεγαλύτερη οικειότητα με την πλευρά του κ.Ζερβού, με τον οποίο υπήρξαν και συνοδοιπόροι. Ο ίδιος ο κ.Μαρκογιαννάκης ωστόσο, κρατά αποστάσεις και από τους δύο και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα επανακαταμέτρησης ψήφων αφού το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί. Παράλληλα δεν κρύβει την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την πλευρά των οικιστών, τους οποίους τονίζει ότι στήριξε με όλες του τις δυνάμεις - και δεν μετανιώνει γιʼαυτό - και εκείνοι δεν αναγνώρισαν την προσπάθειά του. Όπως τονίζει, είναι πολιτικά και ανθρώπινα άδικο να έχουν γίνει από την παράταξή μας τόσο μεγάλοι αγώνες για τους αυθαιρετούχους στους οποίους δώσαμε νερό και ρεύμα, και εκείνοι μας υπενθυμίζουν την παρουσία τους, ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο μας στην πράξη και ακυρώνοντάς το βάζοντας στην κάλπη το σήμα «είμαι οικιστής» …