Ε. Βενιζέλος: Να πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες το ΠΑΣΟΚ

Κ. Σκανδαλίδης: Η πολιτική να ξαναβρεί το ήθος και την ευαισθησία της

Στήριξη Διαμαντοπούλου στο Γιώργο, με αντιδράσεις


Με τη δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου για πραγματικές ανατροπές μετά την 12η Νοεμβρίου έκλεισαν χθες το βράδυ οι εργασίες της κρίσιμης συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο πρόεδρος του Κινήματος εμφανίστηκε κυρίαρχος.

Στην τελική ευθεία πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας ο Γ. Παπανδρέου έδειξε πιο δυναμικός, αλλά και σίγουρος για μια νέα αρχή. Τώρα οι υποψήφιοι αρχηγοί θα παίξουν τα... ρέστα τους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 11ης Νοεμβρίου.

“Η αντίστιξη είναι καθαρή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ του χθες, που αφομοίωσε με εντυπωσιακή ταχύτητα την ήττα, και στο ΠΑΣΟΚ του αύριο”, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος στη δευτερολογία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη, καλώντας τους πολίτες να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε η πολιτική να ξαναβρεί το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ευαισθησία και τον αλτρουισμό που της αξίζει, που της ταιριάζει, “αν θέλουμε είπε, να αποτελέσουμε πρότυπο και για την αλλαγή στην κοινωνία. Διαφορετικά όσα σχέδια και να κατεβάσουμε στην κοινωνία τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα”. “Η σημερινή κρίση”, είπε, “στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο κρίση ηγεσίας, αλλά αφορά και τις ωδίνες μιας νέας μεταπολίτευσης. Σήμερα η νέα μεταπολίτευση ήρθε η ώρα να περάσει στα χέρια αυτών που το 2020 θα είναι 20 και 30 χρόνων. Κανείς δεν αλλάζει από μόνος του”.

Η Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε τη στήριξη στο Γ. Παπανδρέου, αλλά η δήλωσή της προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων των πλευρών.