Ο 37χρονος Έλληνας αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μάτι Ο 37χρονος Έλληνας αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μάτι

Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Δύο νεαροί τουρίστες και δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν χθες το πρωί με C-130 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με σοβαρά τραύματα μετά τον φονικό σεισμό στην Κω.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκαν οι διακοπές για έναν Νορβηγό 23 ετών και έναν Σουηδό 21 χρόνων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, ενώ καλύτερη είναι η κλινική εικόνα για μια κοπέλα 28 ετών και έναν 37χρονο άνδρα.

Ο διοικητής και ο αναπλ. διοικητής του νοσοκομείου, Γιάννης Τασσόπουλος και Γιάννης Φανουργιάκης, μίλησαν στην “Π”.

Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ ο 21χρονος Σουηδός Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ ο 21χρονος Σουηδός

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

“Είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 21χρονο Σουηδό, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και είναι πολυτραυματίας. Εχει εγκεφαλική αιμοραγία και κατάγματα στα κάτω άκρα. Θα τον ξυπνήσουμε τα επόμενα 24ωρο για να εκτιμήσουμε την κατάσταση της εγκεφαλικής λειτουργίας του και θα αποφασιστεί πότε θα μπει στο χειρουργείο”.

Ακρωτηριασμός στα κάτω άκρα για τον 23χρονο Νορβηγό Ακρωτηριασμός στα κάτω άκρα για τον 23χρονο Νορβηγό

Ακρωτηριασμός στα κάτω άκρα για τον νέο αθλητή

Με ακρωτηριασμένο το αριστερό πόδι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με το C-130 ο 23χρονος Νορβηγός που χειρουργήθηκε χθες από τους ορθοπεδικούς, οι οποίοι χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν και τμήμα του δεξιού κάτω άκρου.

Στο νοσοκομείο έσπευσε από την Κω και ο φίλος με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές, για να του συμπαρασταθεί και να βρεθεί δίπλα του αυτές τις δύσκολες ώρες, όπως είπε στους γιατρούς. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο φίλος του, που ακρωτηριάστηκε στα κάτω άκρα, ασχολείται με τον αθλητισμό και αγαπάει πολύ την αθλητική ζωή...

Στο Ηράκλειο αναμένεται να ταξιδέψει και η μητέρα του νεαρού Σουηδού, που πληροφορήθηκε συγκλονισμένη τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού της.

Θα χειρουργηθεί στο μάτι

Πρόβλημα με το δεξί του μάτι αντιμετωπίζει ο τρίτος τραυματίας, ένας 37χρονος Ελληνας ο οποίος θα πρέπει επίσης να χειρουργηθεί.

Η 28χρονη κοπέλα έχει κατάγματα στα κάτω άκρα, ενώ εξετάστηκε και από θωρακοχειρουργούςΗ 28χρονη κοπέλα έχει κατάγματα στα κάτω άκρα, ενώ εξετάστηκε και από θωρακοχειρουργούς

“Να πάνε να πνιγούν”

Τέλος, εκτός κινδύνου αλλά με κατάγματα στο πόδι νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και η 28χρονη κοπέλα, η οποία εξετάζεται και από θωρακοχειρουργούς και πιθανόν να χρειαστεί και εκείνη επέμβαση.

Η ίδια έχει πολύ καλή επαφή με το περιβάλλον και όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, φανερά πιεσμένη απʼ όλη αυτή την περιπέτεια, είπε ενώ μεταφερόταν με το φορείο στα ΤΕΠ: “Συγχαρητήρια στους πολιτικούς που αλλάξαμε νησιά, να πάνε να πνιγούν όλοι μʼ ένα τσουνάμι...”.