Επί ποδός είναι τις τελευταίες ώρες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί και το προσωπικό δίνουν τη δική τους μάχη για την σωτηρία και την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των τεσσάρων τραυματιών του φονικού σεισμού της Κω οι οποίοι διακομίσθηκαν στην Κρήτη. Πρόκειται για δύο τουρίστες σε κρίσιμη κατάσταση και δύο Ελληνες που μεταφέρθηκαν χθες το πρωί στο Ηράκλειο με C-130.



Σε έναν απίστευτο εφιάλτη εξελίχθηκαν οι διακοπές για τον 21χρονο Σουηδό που νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ συγκλονισμένη η μητέρα του, η οποία ενημερώθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού της, ταξιδεύει για το Ηράκλειο.

Δραματικές ώρες περνά και ο 23χρονος Νορβηγός, που ακρωτηριάστηκε και στα δύο πόδια. Ο συνομίληκος φίλος του, με τον οποίο πήγαν μαζί για διακοπές στην Κω, πήρε το πρώτο αεροπλάνο, για να βρεθεί στο νοσοκομείο και να του συμπαρασταθεί. “Αγαπάει πολύ τον αθλητισμό, θέλω αυτές τις ώρες να είμαι δίπλα του” είπε στους γιατρούς του νοσοκομείου.

Επίσης σε επέμβαση στο δεξί μάτι υποβλήθηκε 37χρονος Έλληνας, ενώ 28χρονη κοπέλα έχει κατάγματα στα άκρα και υπεβλήθη και σε θωρακοχειρουργικές εξετάσεις. “Τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα” είπαν στην “Π” ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Τασσόπουλος και Γιάννης Φανουργιάκης αντίστοιχα. Η Κως προσπαθεί τώρα να επουλώσει τις πληγές της μετά τον ισχυρό σεισμό.