Του Θάνου Περβολαράκη

Περίσσευε χθες ο θρήνος και αντηχούσε σε όλο τον Ψηλορείτη την ώρα της κηδείας του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, σκοτώθηκε από τα πυρά του όπλου ενός 54χρονου συγγενή του. Το χρώμα του πένθους δεν κυριαρχούσε μόνο στο ρουχισμό των μαυροφορεμένων ανδρών και γυναικών, αλλά κυρίως στα πρόσωπά τους και στη γενικότερη εικόνα που πήραν από χθες το μεσημέρι τα Ανώγεια και κανείς δε ξέρει μέχρι πότε θα κρατήσει.

Χθες όλο το χωριό αλλά και κάτοικοι γειτονικών περιοχών του Μυλοποτάμου κατέκλυσαν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και την πλατεία για να αποχαιρετήσουν τον 23χρονο. Μαζί με τον πόνο για το χαμό ενός παλικαριού, ο προβληματισμός και η αγωνία για το τι επιφυλάσσει το μέλλον ήταν στις σκέψεις όλων.Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Για την Αστυνομία δράστης της δολοφονίας είναι ο 54χρονος συγγενής του Μανόλη Στρατάκη. Μάλιστα, από το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «54χρονος ημεδαπός πυροβόλησε με αγνώστου τύπου όπλο, σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου».

Ωστόσο, αξιωματικοί έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους κι ένα άλλο σενάριο, το οποίο όμως μέχρι και χθες δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και να διαψευστεί…

«Περιμένουμε να καταθέσουν οι συγγενείς του θύματος, κάτι που δεν ήταν δυνατό να γίνει χθες που κηδευόταν ο 23χρονος» ανέφερε αστυνομική πηγή και πρόσθεσε «έχουμε ακούσει διάφορα γι αυτή την ιστορία, όμως θα πρέπει να ακούσουμε και την εκδοχή του δράστη, ο οποίος ακόμα αναζητείται για να καταλήξουμε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στην αγροτική περιοχή «Ρουσολήμνη», εκεί όπου βρίσκονται τα ποιμνιοστάσια των δύο οικογενειών, βρίσκονταν ο 23χρονος, ο πατέρας και τα δύο του αδέρφια. Στο δικό του μαντρί βρισκόταν ο 54χρονος και ο γιος του.

Για την Αστυνομία πριν τη δολοφονία του άτυχου νέου προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός και στη συνέχεια «μίλησαν τα όπλα».

Ο 23χρονος πυροβολήθηκε, σύμφωνα με συγγενικά του άτομα, από κοντινή απόσταση στο θώρακα και το τραύμα ήταν διαμπερές.

Από την αυτοψία που έγινε στο σημείο οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν κάλυκες και άλλα ευρήματα, τα οποία θα ρίξουν κι αυτά με τη σειρά τους φως στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό.