“Παγωμένη” χειραψία

Μετά την άρνησή του να παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου, άλλη μια κίνηση του Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αίσθηση. Στη χθεσινή ορκωμοσία στη Βουλή, κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε στα έδρανα και πλησίασε την πτέρυγα της ΝΔ προκειμένου να χαιρετήσει τους βουλευτές. Καθώς περνούσε από τα έδρανα, ένας-ένας οι βουλευτές της ΝΔ σηκώνονταν για να χαιρετήσουν τον κ. Τσίπρα, με εξαίρεση έναν: Τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέτεινε το χέρι του στον πρωθυπουργό, ωστόσο δεν έκανε κίνηση να σηκωθεί από τη θέση του... Κατά πληροφορίες πάντως, ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε στον νυν πρωθυπουργό «καλή επιτυχία». 

Μια γυναίκα ευτυχισμένη, με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, με μεγάλο διαρκές χαμόγελο έκλεψε όλα τα φλας και τράβηξε όλα τα βλέμματα στην ορκωμοσία  χθες στη Βουλή. Ηταν η Περιστέρα Μπαζιάνα, η σύντροφος και μητέρα των παιδιών του Αλέξη Τσίπρα. Φορώντας μαύρη μπλούζα με μεγάλο V, ένα διακριτικό λεπτεπίλεπτο κόσμημα στον λαιμό, με πιο μακριά μαλλιά από ποτέ, δεν σταματούσε να χαμογελάει και να κοιτάζει τον σύντροφό της στα κυβερνητικά έδρανα. Καμία σχέση με τις εικόνες του παρελθόντος, που έμοιαζε σχεδόν πάντα αμήχανη και προσπαθούσε να αποφύγει τα φλας.



Oι νέοι και οι selfies

Είναι η πρώτη του φορά στην ελληνική Βουλή και η χαρά του προφανώς είναι μεγάλη. Ο λόγος για τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, ο οποίος δεν σταμάτησε να βγάζει selfie μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής -και μόνος του αλλά και με... παρέα, όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία με Ορφανό και Θεοχάρη.

Ολα αυτά, βέβαια, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ορκωμοσίας. Αλλά για να λέμε και του …πρωτάρη το δίκιο, ο κ. Αμυράς δεν ήταν ο μόνος που έβγαζε selfie καθώς με το κινητό ανά χείρας ήταν πολλοί βουλευτές- και όχι μόνο νέοι- απʼ όλες τις πτέρυγες της βουλής.



Από τη BMW στο... Skoda

Με το νέο του αυτοκίνητο, ένα ασημί Skoda, έφθασε στη Βουλή για την ορκωμοσία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Οπως είναι γνωστό, ο κ. Βενιζέλος από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου χρησιμοποιούσε μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη BMW, η οποία όμως τώρα βγαίνει στο σφυρί, με απόφαση της κυβέρνησης. Η εν λόγω BMW είχε αγοραστεί εν μέσω κρίσης στην τιμή των 750.000 ευρώ και προοριζόταν για την ασφάλεια του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών.



“Πρωταγωνιστής” με γραβάτα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μπορεί να είχε κατά το παρελθόν παραστεί και σε άλλες ορκωμοσίες στη Βουλή, ωστόσο η χθεσινή ήταν διαφορετική για εκείνον. Βρέθηκε στα έδρανα ως επικεφαλής του τρίτου δημοκρατικού κόμματος της χώρας  και ορκίστηκε βουλευτής. Μοιραία τράβηξε την προσοχή. Ετσι δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι χθες άφησε στην άκρη το χαλαρό στιλιστικά στιλ του και φόρεσε γραβάτα, αλλά ούτε και το γεγονός ότι την φόρεσε εντός της Βουλής, αφού στις φωτογραφίες κατά την είσοδό του εμφανίζεται να μην φορά γραβάτα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τράβηξε, πάντως, την προσοχή όχι μόνο των φωτογράφων αλλά και των συναδέλφων του που έσπευσαν να τον καλωσορίσουν στα βουλευτικά έδρανα. Ανάμεσά τους και η πάντα εντυπωσιακή τέως υπουργός Toυρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με την οποία είχαν μια θερμή αγκαλιά.



Τροχαίο στο προαύλιο

Πρίν ξεκινήσει η διαδικασία της ορκωμοσίας, αυτοκίνητο της αρχιεπισκοπής, αφού αποβίβασε τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, προσέκρουσε σε μαρμάρινο στύλο στο προαύλιο της Βουλής, με αποτέλεσμα να φύγει ο προφυλακτήρας του. Το ατύχημα συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να αποφύγει άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο και ευτυχώς οι ζημιές είναι μόνο υλικές. Σημειώνεται βέβαια ότι εκείνη την ώρα η κίνηση ήταν αυξημένη μέσα στο προαύλιο της Βουλής, λόγω της επερχόμενης ορκωμοσίας, με τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου να καταφθάνουν από νωρίς στη Βουλή, προκειμένου να ορκιστούν στα νέα τους καθήκοντα.



Κάτσε… καλά

Στη διάρκεια της ορκωμοσίας από την πτέρυγα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Κώστας Ζουράρις προσπάθησε δύο φορές να σηκωθεί από το έδρανό του για να δώσει και πολιτικό όρκο, ωστόσο και τις ­δύο φορές ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος μαζί με τη Μαρία Κόλια Τσαρουχά του συνέστησαν να καθίσει -κάτι που έπραξε.