Η επόμενη εκλογική... μάχη που θα κληθεί να δώσει ο Βασίλης Λαμπρινός είναι εκείνη της ΠΕΔ Κρήτης. Ο δήμαρχος Ηρακλείου αν και δεν το έχει δηλώσει επίσημα ενδιαφέρεται να είναι πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης κι όλα δείχνουν ότι θα ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου με άμεσους συνεργάτες το δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα, το δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκη, αλλά και άλλους δημάρχους και εκλέκτορες από την Κρήτη. Μάλιστα υπάρχει και μια γενικότερη κίνηση που “συζητά” με την υπόλοιπη χώρα, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και η πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη.
Το άλλο ψηφοδέλτιο θα έχει επικεφαλής το δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη ο οποίος θα στηριχθεί κι αυτός σε άλλους δημάρχους όπως ο κ. Καλογεράκης, ενώ τον στηρίζουν ακόμη οι Κουράκης, Μαλανδράκης κ.ά.
«Είναι νωρίς ακόμη να έχουμε εικόνα αλλά φαίνεται ότι η υποψηφιότητα Λαμπρινού αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία» σχολίαζε συνεργάτης του δημάρχου, ενώ από την άλλη πλευρά - που αποκαλούνται “δημοκρατικές δυνάμεις”- ισχυρίζονται ότι έχουν εκείνοι το προβάδισμα.

Ποιοι βγήκαν από το Δήμο

Χθες για την εκλογή στην ΠΕΔ στις διαδικασίες του δήμου Ηρακλείου εξελέγησαν:
Από την παράταξη της πλειοψηφίας «Δύναμη Πολιτών» εκλέχτηκαν 17 αντιπρόσωποι που είναι: Γιάννης Αναστασάκης, Στυλιανή Αρχοντάκη - Καλογεράκη, Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, Γιώργος Βουρεξάκης, Gian Andrea Garancini, Πέτρος Ινιωτάκης, Μαρία Καναβάκη, Γιώργος Καραντινός, Χάρης Μαμουλάκης, Γιάννης Ξυλούρης, Γρηγόρης Πασπάτης, Μαρίνος Παττακός, Γιάννης Ρασούλης, Μανόλης Σαλούστρος, Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη, Νίκος Φακουρέλης και Μανόλης Χαιρέτης.
Από την παράταξη «Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες» εκλέχτηκαν: Γιάννης Κουράκης, Δημήτρης Αγαπάκης, Νίκος Γιαλυτάκης, Στρατής Δαγκωνάκης, Ανδρέας Κυπραίος, Μαρία Ξυλούρη- Ξημέρη και Βαγγέλης Σισσαμάκης.
Από την παράταξη «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» εκλέχτηκαν: Ηλίας Λυγερός, Μαρία Καλουδιώτη και Αριστείδης Αθανασάκης.
Από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέχτηκε ο Μανόλης Συντυχάκης.