Του Γιάννη Ζωράκη

Σε ολόκληρη την Κρήτη πραγματοποιήθηκαν χθες οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη των προεδρείων στα νέα Δημοτικά Συμβούλια των κατά τόπους Δήμων. Στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, οι εκλογικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, με εξαίρεση της καθιερωμένες πλεόν αψιμαχίες του Δήμου Φαιστού, ενώ ειδικά στη Μεσαρά οι πρόεδροι εκλέχτηκαν είτε παμψηφεί είτε με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου.

Δήμος Μαλεβιζίου

Ο Κώστας Τριγώνης είναι νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Μαλεβιζίου. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Μανώλης Γενναράκης και γραμματέας ο Μανώλης Αντωνογιαννάκης. Εκπρόσωποι στην ΠΕΔ από το Δήμο Μαλεβιζίου είναι οι Κώστας Τριγώνης, Θανάσης Κύρκος και Γιώργος Βαλτζάκης, ενώ αυτοδίκαια συμμετείχε και ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων εκλέχτηκε ο Γιώργος Επιτροπάκης.
Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Πέτρος Μιχελάκης με καταγωγή από τις Αρχάνες και γραμματέας ο με καταγωγή από τις Αρχάνες επίσης Μανώλης Σαμαριτάκης.
«Πρόθεση μου είναι να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο» ανέφερε σε δηλώσεις μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι δέσμευση του είναι, σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο Πέτρο Μιχελιδάκη και τον γραμματέα Μανώλη Σαμαριτάκη, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν κάθε διευκόλυνση και υποστήριξη στο έργο τους.

Δήμος Χερσονήσου

Πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου εκλέχτηκε ο Γιάννης Χρηστάκης. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Γιώργος Χειρακάκης, ενώ γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Παπουτσάκης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου εξέλεξε και τους αντιπροσώπους του στην ΠΕΔ.
Συγκεκριμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο την ΠΕΔ πρόκειται να εκπροσωπήσουν αυτοδίκαια ο δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης, καθώς και τα μέλη Σπύρος Κατσαμποξάκης, Απόστολος Λουλουδάκης, Γιάννης Σέγκος, Κωνσταντίνος Ζαχαριούδακης.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Ομόφωνα εκλέχθηκαν σήμερα στη διάρκεια της 1ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας τα μέλη του προεδρείου του. Όπως προέκυψε από τις δημαιρεσίες το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας έχει ως εξής:
Πρόεδρος Μανώλης Φραγκάκης.
Αντιπρόεδρος Όλγα Δραμουντάνη.
Γραμματέας Μαρία Φραγκουλάκη.

Δήμος Βιάννου

Νέος πρόεδρος στον Δήμο Βιάννου εκλέχτηκε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία και με συντριπτική πλειοψηφία ο Μανώλης Ζερβουδάκης.
Δύο ψηφοφορίες χρειάστηκαν για τον αντιπρόεδρο, ο οποίος είναι ο Γιώργος Κουτεντάκης.
Γραμματέας εκλέχτηκε ο Γιώργος Αναγνωστάκης.

Δήμος Γόρτυνας

Με τη συντριπρική πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε νέος πρόεδρος στη Γόρτυνα ο Γιάννης Κρητικόπουλος. Ο νέος πρόεδρος συγκέντρωσε 24 από τους 25 ψήφους του σώματος.
Αντιπρόεδρος στη Γόρτυνα εξελέγη η Μαρία Σφακιανάκη και γενικός γραμματέας ο Κωνσταντίνος Πηρουνάκης.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν 2 από τα 27 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμος Φαιστού

Ομόφωνα εκλέχτηκε στο Δήμο Φαιστού νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Νικολακάκης.
Αντιπρόεδρος από την παράταξη της Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη εκλέχτηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γρηγόρης Νικολιδάκης και Γραματέας ο Γιώργος Μερωνιανάκης.
Αν και στην αρχή έγινε συμφωνία για ομόφωνη εκλογή και των τριών μελών του προεδρείου, κάποιοι δεν συντάχθηκαν, με αποτέλεσμα οι Γρηγόρης Νικολιδάκης και Γιώργος Μερωνιανάκης να πάρουν 24 από τους 27 ψήφους.
Οι διαμάχες μεταφέρθηκαν σε προσωπικό επίπεδο στην εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, ωστόσο τα πνεύματα γρήγορα κατευνάστηκαν.