Την απόφασή του να μην αγωνιστεί ξανά στο ΝΒΑ ανακοίνωσε ο Άλεν Άιβερσον λίγες ημέρες μετά τη λύση του συμβολαίου του με τους Μέμφις Γκρίζλις και βλέποντας πως δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενες για τις υπηρεσίες του ομάδες από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι προτίθεμαι να αποσυρθώ από το ΝΒΑ. Πάντα πίστευα πως όταν θα έφευγα από το χώρο του μπάσκετ θα το έκανα γιατί δεν θα μπορούσα να βοηθήσω άλλο την ομάδα μου όπως θα ήθελα. Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εξακολουθώ να λατρεύω το μπάσκετ, να έχω επιθυμία να αγωνιστώ και πολλά ακόμη να προσφέρω. Αισθάνομαι πως ακόμη μπορώ να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο», τόνισε ο 34χρονος γκαρντ, που άφησε εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει μπάσκετ εκτός ΝΒΑ (ίσως στην Ευρώπη).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, επιβλητικό ήταν το πέρασμα των Μάβερικς από το Χιούστον απέναντι στους Ρόκετς με 130-99.

Σπουδαία νίκη στο Ορλάντο επί των Μάτζικ με 99-98 πέτυχαν οι Χιτ. Οι Χόρνετς επιβλήθηκαν των Μπακς στην παράταση με 102-99.

Οι Σέλτικς νίκησαν δύσκολα με 113-110 τους Σίξερς, ενώ οι Σπερς δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στους Ουόριορς (118-104), όπως και οι Νάγκετς κόντρα στους Τίμπεργουλφς (111-124).