Nτέρμπι υπάρχουν πολλά σε όλα τα επίπεδα όμως δεν συμβαίνει συχνά στους αντίπαλους πάγκους να κάθονται δύο αδέρφια.

Στην περίπτωση του Μάνου και Σπύρου Καρλάφτη βέβαια η εικόνα είναι αρκετά συνηθισμένη και οι φίλοι του τοπικού μπάσκετ που θα βρεθούν αύριο βράδυ (9 μ.μ.) στο κλειστό Αλικαρνασσού για το ματς του Ηροδότου με το Δειλινό δε θα παραξενευτούν.

Οι δίδυμοι αδερφοί έχουν “μονομαχήσει” στο παρελθόν αρκετές φορές καθοδηγώντας διαφορετικές ομάδες. Η πιο πρόσφατη ήταν στη διάρκεια της περσινής σεζόν όταν ο Μάνος κέρδισε δύο φορές τον Σπύρο στους τελικούς του πρωταθλήματος παίδων Ηρόδοτος-Εργοτέλης. Μάλιστα ο Μάνος είχε αντιμετωπίσει σε αυτά τα ματς και τον γιο του... “Δεν κρατάμε στατιστικά στοιχεία για τους μεταξύ μας αγώνες αλλά πιστεύω ότι προηγούμαι μερικές νίκες” λέει ο Μάνος Καρλάφτης που δε βάζει στοίχημα με τον αδερφό του αλλά αποφεύγει να συζητήσει μαζί του για το ματς πριν από το τζάμπολ. “Από τη στιγμή που επιλέξαμε και οι δύο να υπηρετήσουμε το τοπικό μπάσκετ από τη θέση του προπονητή, ήταν λογικό να βρεθούμε αντίπαλοι. Έχει ξανασυμβεί οπότε δεν προκαλεί εντύπωση”, δηλώνει από την πλευρά του ο Σπύρος Καρλάφτης, που θα αναλύσει τον αγώνα μαζί με τον αδερφό του μετά τη λήξη του και πάντα με καλή διάθεση. “Αντιμετωπίζουμε το ματς όπως όλα τʼάλλα. Τόσο εγώ όσο και ο Σπύρος θέλουμε να κερδίσει η ομάδα μας και τίποτα παραπάνω.

Δεν έχει κανείς να αποδείξει κάτι”, τονίζει ο τεχνικός του Ηροδότου που είναι ο γηπεδούχος.

Η ομάδα της Αλικαρνασσού θέλει να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις και για τον σκοπό αυτό χρειάζεται τη νίκη: “Εχουμε τον ίδιο στόχο με το Δειλινό. Να μπούμε στην τετράδα αποδίδοντας καλό μπάσκετ. Το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικό όπως δείχνει και η βαθμολογία. Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό ματς και να χαμογελάσουμε εμείς στο τέλος” προσθέτει ο Μάνος Καρλάφτης που δεν υπολογίζει μόνο τον τραυματία Χισκάκη.

Το Δειλινό προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί του Εργοτέλη και το ηθικό των παικτών του έχει ανέβει. “Χωρίς αμφιβολία η νίκη επί του Εργοτέλη μας βοήθησε σε όλους τους τομείς όμως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να βελτιωθούμε ειδικά στο επιθετικό κομμάτι για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Γιʼαυτό κάθε παιχνίδι που έρχεται έχει την ίδια σημασία για μας”, επισημαίνει ο Σπύρος Καρλάφτης. Από το Δειλινό θα απουσιάσει ο Κακαβάς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και γιʼακόμα μια φορά ο Οικονόμου (το δελτίο του πάντως αναμένεται σύντομα να εκδοθεί).