Το τρίπτυχο που οδηγεί στην επιτυχία

ΠΙΣΤΗ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΛΗΣ-ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ


Ζήτημα πίστης, πειθαρχίας και συγκέντρωσης είναι σύμφωνα με τον τεχνικό του ΟΦΗ Νίκο Γκουλή η νίκη στο μεθαυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο 50χρονος προπονητής έκανε ξανά αναφορά χθες για τα στοιχεία που πρέπει να διέπουν την ομάδα του προκειμένου να πάρει το πολύτιμο τρίποντο απέναντι στους «ερυθρόλευκους», και να συμπληρώσει έτσι μια τριάδα διαδοχικών νικών που θα της επιτρέψουν να πλησιάσει περισσότερο στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Νίκος Γκουλής δεν μίλησε για συγκεκριμένες αγωνιστικές παραμέτρους που θα χαρακτηρίσουν την αναμέτρηση, προτιμώντας να αναφερθεί σε στοιχεία που δεν ….αποτυπώνονται από τις στατιστικές κατηγορίες.

“Ένα παιχνίδι το καθορίζουν οι στιγμές γιʼ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σʼ όλη τη διάρκεια του. Να έχουμε συγκέντρωση, πίστη και πειθαρχία. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια καλή ομάδα που ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια της δείχνει περισσότερο επικίνδυνη. Έχει καλούς παίκτες και σίγουρα ο αγώνας είναι δύσκολος” επεσήμανε ο τεχνικός της Κρητικής ομάδας ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του από το δείκτη προόδου των ποδοσφαιριστών στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο, προσθέτοντας όμως ότι περιμένει ζητάει περισσότερα πράγματα απʼ αυτούς στη συνέχεια.

“Ο χρόνος που βρίσκομαι στην ομάδα είναι λίγος για έναν προπονητή. Μέχρι στιγμής πάντως, οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί στις δυσκολίες που μας παρουσιάσθηκαν. Υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, όμως η σκέψη μας είναι πάντα στο παρόν. Τα παιδιά δείχνουν διάθεση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία, αλλά παρόλα αυτά θέλουμε και ζητάμε περισσότερα σε κάθε ματς” ήταν τα λόγια του κ. Γκουλή.Δόθηκε στη διοίκηση η μεταγραφική λίσταΗ μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας ενόψει Ιανουάριο αποτέλεσε το μεγαλύτερο κομμάτι της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, με τον προπονητή του ΟΦΗ να δίνει το στίγμα του σκεπτικού που θα ακολουθηθεί σε συνεννόηση με τη διοίκηση χωρίς πάντως να επεκταθεί σε ονόματα. Η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα είναι να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στον άξονα και θα μπορούν να προσφέρουν άμεσα τις υπηρεσίες τους στην ομάδα. Όπως μάλιστα τονίστηκε οι περιπτώσεις που ήδη συζητούνται σε συνεννόηση με τη διοίκηση στην οποία έχει δοθεί σχετική λίστα, προέρχονται από τον Ελληνικό χώρο προκειμένου να μην τεθεί θέμα προσαρμογής και απώλειας χρόνου που θα στοιχίσει στην ομάδα. “Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα, αλλά οι μετεγγραφές είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Θέλουμε παίκτες να αγωνίζονται κυρίως στον άξονα, οι εισηγήσεις μου είναι συγκεκριμένες. Από τα ονόματα που έχουν γραφεί άλλα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και άλλα όχι.

Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, εμείς θέλουμε να έρθουν χρήσιμοι παίκτες και να μας βοηθήσουν άμεσα. Να κερδίσουν το σεβασμό των συμπαικτών τους, του κόσμου και με την παρουσία τους να έχει αποτελεσματικότητα η ομάδα. Κοιτάμε τις πραγματικές μας ανάγκες και μαζί με τη διοίκηση προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε. Είναι συγκεκριμένες οι λύσεις που χρειαζόμαστε, αλλά μια μετεγγραφή βγαίνει μέσα από πολλά πράγματα. Σε αυτή τη χρονική περίοδο οι επιλογές μας πρέπει να είναι από τον Ελληνικό χώρο”.

Η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα είναι να μη χαθεί καθόλου χρόνος και οι νέες μεταγραφές να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας από την 1η Ιανουαρίου, με τον τεχνικό του ΟΦΗ να αναγνωρίζει βέβαια τη δυσκολία του εγχειρήματος υποστηρίζοντας ότι: “Είναι δύσκολο να πετύχει 100% αυτό που έχουμε στο μυαλό μας καθώς η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι πολύ δύσκολη. Άλλωστε μια μεταγραφή είναι θέμα οικονομικού παράγοντα, επιθυμίας των παικτών και χρησιμότητας”.

Ο Νίκος Γκουλής αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών από το τωρινό υπάρχον έμψυχο δυναμικό με στόχο τη μείωση του ρόστερ και τη δημιουργία μιας πιο ισορροπημένης ομάδας. Όπως τονίστηκε οι αναχωρήσεις που αναμένεται να υπάρξουν θα αφορούν κυρίως τους ξένους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα και δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά με τον Κοσμίν Μπαρκαουάν να είναι ο πρώτος που αποτελεί ήδη παρελθόν.

“Θέλω να έχω μια ομάδα με 23 – 24 ποδοσφαιριστές. Ένα περισσότερο ευέλικτο ρόστερ. Το βάρος στις αποχωρήσεις θα πέσει περισσότερο στους ξένους παίκτες. Καμιά ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να έχει στις τάξεις της ξένους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται”.

Ο προπονητής του ΟΦΗ έκλεισε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με μια τοποθέτηση για τον κόσμο της ομάδας τον οποίο προέτρεψε να συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται συστήνοντας παράλληλα υπομονή μέχρι η ομάδα να μπορέσει να παρουσιάσει αυτό που μπορεί.

• Mε χθεσινές του δηλώσεις, ο μεγαλομέτοχος της Καλαμάτας, Γιώργος Γρηγορόπουλος τόνισε πως αν ο ΟΦΗ θέλει να αποκτήσει τον Ιβάν Τάσιτς, θα πρέπει να καταβάλει στη μεσσηνιακή ΠΑΕ το ποσό των 300.000 ευρώ.