Εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν βάλει λουκέτο, λόγω της νέας γρίπης, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις το κλείσιμο γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση νομάρχη και μετά από εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου και των Διευθύνσεων των Σχολείων, διακόπτεται η λειτουργία του Γ1 τμήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού και του ολοήμερου τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου Δήμου Τυμπακίου. Τα παραπάνω τμήματα θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα ως και τις 3 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές και στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, οι οποίοι τηρούν τις συνθήκες υγιεινής που προβλέπονται στις σχετικές εγκυκλίους. Το παραπάνω διαβεβαιώνει στην «Π» η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, κ. Αφροδίτη Δερμιτζάκη, η οποία αναφέρει πως μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κανένας λόγος να κλείσουν τμήματα στα φροντιστήρια του Ηρακλείου. Όλα τα μέλη του Συνδέσμου είναι ενημερωμένα για τις οδηγίες του ΥΠΕΠΘ και όλα κυλούν ομαλά.