Απαντώντας σε ερωτήσεις της «Π» ο πρόεδρος της πολυπληθέστερης συνεταιριστικής οργάνωσης της Κρήτης, της Ένωσης Ηρακλείου Μ. Γαβαλάς είπε: «Η Ένωση Ηρακλείου θα απαιτήσει την πληρωμή των παραγωγών της πριν τις γιορτές. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση, μέσα σε λίγες μέρες θα φθάσουμε το 100% και κατά συνέπεια απαιτούμε το 100% των χρημάτων των παραγωγών μας».«Εκτός» τα 2/3 των Νέων Αγροτών

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή είπε χθες και από το βήμα της ΠΑΣΕΓΕΣ ότι θα εισπράξει πριμ πρώτης εγκατάστασης μόνο το 1/3 των δικαιούχων των οποίων εγκρίθηκαν οι φάκελοι υποψηφιότητας για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Τόνισε ακόμα ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Δ ΚΠΣ) θα χρηματοδοτεί κυρίως τη μεταποίηση τροφίμων. Στα σχέδια βελτίωσης που θα επιδοτηθούν δεν θα προβλέπονται τρακτέρ και μηχανήματα, αλλά κυρίως αρδευτικά συστήματα και ήπιες μορφές ενέργειας.

Γενικότερα για την αναθεώρηση του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» η κ. Μπατζελή είπε ότι θα αλλάξει μετά από διαβούλευση κατά το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.