Η κ. Μπατζελή, όπως και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης παρέστησαν χθες στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ΠΑΣΕΓΕΣ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Για την πληρωμή των επιδοτήσεων η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή είπε ότι θα καταβάλλονται χρήματα στους παραγωγούς των Ενώσεων όταν αυτές ολοκληρώνουν κατά 100% την ψηφιοποίηση των μητρώων τους. Εξέφρασε μάλιστα την προσδοκία ότι μέχρι και τον Ιανουάριο οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της γενικής συνέλευση των αντιπροσώπων της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα ποσοστά της ψηφιοποίησης σε όλη την Ελλάδα έχουν ως εξής:

-Άνω του 90% μόλις 10 Ενώσεις

-Άνω του 60% είναι 50 Ενώσεις

-Άνω του 40% είναι 35 Ενώσεις

-Από 3% έως 39% 25 Ενώσεις

Αυτή η δουλειά γίνεται εδώ και έξι μήνες. Όσο κι αν επιταχύνουν τους ρυθμούς της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων οι περισσότερες Ενώσεις της Ελλάδος δεν είναι δυνατόν να φθάσουν το 100% μέσα σε διάστημα 20 ημερών από σήμερα.

Ακόμα και η Ένωση Ηρακλείου που φθάνει το 97% είναι δύσκολο να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση μέσα σε τόσο λίγες μέρες, αν και η διοίκηση της συνεταιριστικής οργάνωσης ετοιμάζει «πανστρατιά» προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και οι υπόλοιποι παραγωγοί. Οι άλλες τρεις Ενώσεις του νομού Ηρακλείου έχουν ψηφιοποιήσει κατά 60% και άνω, όπως λένε τα στελέχη τους.