Με... μισή ομάδα πήγε χθες ο ΠΟΑ στη Σαλαμίνα αλλά παρόλα αυτά, στάθηκε... όρθιος σε μία δύσκολη έδρα και αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Ατσαλενιώτες χωρίς το βασικό τους επιθετικό δίδυμο, Μπενίτες και Συσκάκη, χωρίς τον Διγενή που τελεί υπό τιμωρία και τους στρατευμένους Γεωργόπουλο-Γκιάτα παρατάχθηκαν με ενδεκάδα... ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Ταουσιάνης επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1 με τον Μαρρή σε ρόλο δεξιού μπακ, τον Πολεμαρχάκη αριστερά και τους Λεκάκη, Πετράκη στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Μακράκης και Ορφανουδάκης, μπροστά τους ο Σουτζής, δεξιά ο Χατζηανδρέου, αριστερά ο Παπαδημητρίου και στην κορυφή της επίθεσης ο Χασομέρης. Οι γηπεδούχοι που έψαχναν το πρώτο τους “τρίποντο” προσπάθησαν να πιέσουν από την αρχή αλλά ο ΠΟΑ αμυντικά στεκόταν εξαιρετικά. Οι “πράσινοι” δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, έλεγχαν το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου και γενικά έδειχναν ότι έχουν τον πρώτο λόγο για το ματς. Το μόνο αρνητικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν το γεγονός ότι δεν βγήκαν οι αντεπιθέσεις και έτσι δεν απειλήθηκε καθόλου η εστία του Βουτσινά. Στο βʼ ημίχρονο ο ΠΟΑ παρουσιάστηκε με μια αλλαγή καθώς βγήκε ο Σουτζής λόγω τραυματισμού, την θέση του πήρε ο Κατσούλης και ο Μακράκης έγινε ο πιο κοντινός παίκτης του επιθετικού Χασομέρη. Με τον σχηματισμό αυτό οι Ατσαλενιώτες έγιναν πιο επιθετικοί αλλά μόνο στα... χαρτιά καθώς εξακολουθούσαν να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις προς τα αντίπαλα καρέ. Έτσι κινδύνευε ακόμα και η ισοπαλία καθώς οι γηπεδούχοι με μία φάση θα μπορούσαν να φέρουν τα... πάνω, κάτω.

Όπερ και εγένετο. Στο 66ʼ από μακρινό φάουλ του Κουσίδη, ο Δελαπόρτας πήρε την κεφαλιά, ο Συνάνης απομάκρυνε ασθενώς και ο Καραχάλιος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να σημειώσει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Ο ΠΟΑ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά επιθετικά ήταν “γυμνός” με αποτέλεσμα το 1-0 να μην αλλάξει μέχρι το τέλος.

Από τον χθεσινό ΠΟΑ προσπάθησαν περισσότερο οι Μακράκης, Λεκάκης και Χασομέρης.

ΑΙΑΝΤΑΣ ΣΑΛ.: Βουτσινάς, Παπαναγιώτου, Μανωλακάκης, Ντάγκας, Μπερλελής, Κουκλιώτης, Καλλιπολίτης, Αλιμπασί (88ʼ Φερνάντες), Καραχάλιος, Κουσίδης (65ʼ Δελαπόρτας), Μπαχ (55ʼ Μήτρου).

ΠΟΑ: Συνάνης, Πολεμαρχάκης, Λεκάκης, Μαρρής, Σουτζής (46ʼ Κατσούλης), Χασομέρης, Πετράκης, Παπαδημητρίου (60ʼ Παπαδάκης), Ορφανουδάκης, Μακράκης, Χατζηανδρέου (78ʼ Χαλκιαδάκης).