Το καλό πράγμα αργεί να γίνει λέει ο λαός μας αλλά αυτό στην περίπτωση της συνέντευξης Τύπου του Φανούρη Βατσινά δεν επιβεβαιώθηκε.

Ενα χρόνο άργησε αυτή η στιγμή, την οποία ο κόσμος του ΟΦΗ περίμενε με ανυπομονησία και αγωνία για να ακούσει από το νέο πρόεδρο και ιδιοκτήτη όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι, το όραμα και το σχέδιο για τον ΟΦΗ, να μάθει το τι έγινε όλο αυτό το διάστημα και εν τέλει να πληροφορηθεί για το μεταγραφικό σχεδιασμό.

Εις μάτην όμως...


Η συνέντευξη του κ. Βατσινά περιελάμβανε ένα απολογισμό της θητείας του τον χρόνο που πέρασε, μια επίθεση κατά μέτωπο στον Ερασιτέχνη, αιχμές κατά Εργοτέλη και αόριστες υποσχέσεις που δεν έπεισαν...

Ο νέος πρόεδρος έκανε ουσιαστικά τον απολογισμό που δεν τον άφησαν, να ολοκληρώσει στη πρόσφατη Γ. Συνέλευση οι φίλαθλοι της ομάδας. Αναφέρθηκε στο πρόσφατο παρελθόν είπε ότι αγόρασε τις μετοχές αλλά χωρίς να αναφέρει το κόστος αυτής της αγοράς, τόνισε ότι αυτός κι ο αδελφός του Μανόλης κατέχουν το 56% του Μετοχικού Κεφαλαίου και πρόσθεσε ότι πρώτος στόχος είναι να κάνουν τον ΟΦΗ κερδοφόρα εταιρεία. Απέφυγε ωστόσο να προσδιορίσει τον αγωνιστικό στόχο μιλώντας γενικά για “μια ανταγωνιστική και δυνατή ομάδα” ενώ για τις μεταγραφές κράτησε κλειστά τα χαρτιά του απογοητεύοντας όσους περίμεναν να ανακοινώσει την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή.ΕπίθεσηΤο πιο σημαντικό κομμάτι της χθεσινής συνέντευξης Τύπου αφορούσε την αναφορά του στον Ερασιτέχνη κατά του οποίου επιτέθηκε κατηγορώντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ ότι προσπάθησε να ρίξει την ομάδα στη Βʼ Εθνική.

“Δεν περίμενα ότι στις 15 Μαϊου θα μας καταψήφιζε ο Ερασιτέχνης γιατί είχαμε καλή συνεργασία. Δεχθήκαμε βλακώδη πόλεμο εκ των έσω για να πέσει η ομάδα στη Βʼ Εθνική και για να επιστρέψουν κάποιοι αργότερα θριαμβευτές στην Αʼ Εθνική. Δεν γνώριζαν ότι έτσι θα έβαζαν ταφόπλακα στην ομάδα.

Ο κόσμος έδωσε την απάντησή του”.

Σε ερώτηση αν μπορεί να στοιχειοθετήσει αυτά που είπε απάντησε με ερώτηση.

“Οταν ενημερώνω τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη τι θα συμβεί αν καταψηφίσει την διοίκηση και τον κίνδυνο διάλυσης που υπάρχει και το κάνει, τι να πω”.

Εκτός από την αναφορά του στον Ερασιτέχνη ο κ. Βατσινάς τόνισε ακόμη:

“-Η διοίκηση βρήκε το μπάτζετ της ομάδας στα 3.000.000 ευρώ, όμως λόγω των υποχρεώσεων που είχε ο ΟΦΗ το ανέβασε στα 4.200.000 ευρώ. Σύμφωνα με το προϋπολογισμό που έχει γίνει τα επόμενα τρία χρόνια το μπάτζετ της ΠΑΕ-ΟΦΗ θα είναι στα 4.200.000 ευρώ.

-Δεν είναι πάντα το χρήμα η αιτία που μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα να βγει στο ΟΥΕΦΑ. Εχει πολύ μεγαλύτερη σημασία ο σωστός προγραμματισμός. Ο σωστός σχεδιασμός της ομάδας και η συνεχής δουλειά που θα πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα στον ΟΦΗ υπάρχει σχεδιασμός και ξέρουν τι χρειάζεται η ομάδα.

-Ο προπονητής έχει ζητήσει να αποκτηθούν 3-4 παίκτες έτοιμοι για να μπουν στην ομάδα. Επίσης έχει ζητήσει να απομακρυνθούν 8-10 παίκτες γιατί κρίνει ότι δεν μπορούν πλέον να βοηθήσουν την ομάδα μας. Ό,τι έχει ζητήσει ο προπονητής μας θα υλοποιηθεί.

-Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να πάρει δανεικό παίκτη από άλλη ομάδα για να τον «ψήσει».Θα πάρει μόνο παίκτες που θα είναι ικανοί αμέσως να βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται. Πέρυσι, αλλά και στην τελευταία μεταγραφική περίοδο η διοίκηση είχε επιδιώξει να πάρει με την μορφή του δανεισμού τους Καστίγιο και Σανμαρτεάν.

-Στόχος της διοίκησης είναι να έχει καλές σχέσεις με όλες τις ΠΑΕ που είναι στη Σούπερ Λίγκα. Φυσικά και από τον κανόνα αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ο Εργοτέλης. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2005 είχε δώσει δανεικό στον Εργοτέλη παίκτη που είχε ζητήσει. Ακόμη στη μεταγραφική περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου είχε κάνει γνωστό ότι παραχωρούσε στον Εργοτέλη παίκτες που δεν ήταν στη βασική ομάδα. Και σήμερα εάν ο Εργοτέλης ζητήσει παίκτη από τον ΟΦΗ θα συζητηθεί το αίτημα του.Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να βοηθάει τις μικρότερες.Ο ΟγκουνσότοΓια το θέμα Ογκουνσότο είπε ότι έχει γίνει πρόταση από την ΠΑΕ - ΟΦΗ την οποία αρχικά ο παίκτης δεν έκανε αποδεκτή, αν και είναι η καλύτερη σε οικονομικό επίπεδο που του έχει γίνει. Η διοίκηση θα περιμένει. Ομως δεν θα περιμένει για πολύ. Εαν δεν συμφωνήσει, ο ΟΦΗ θα αξιοποιήσει άλλες περιπτώσεις που του έχουν προτείνει.

Ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχει κλείσει ένα ποδοσφαιριστή και βρίσκεται κοντά στην απόκτηση άλλων δυο, ότι “όποιον παίκτη θέλουμε θα τον κρατήσουμε” και διέψευσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Λουτσιάνο.

Μίλησε ακόμα για την Σουπερ Λίγκα, για το άρθρο 44 “η διοίκηση έχει εξυγιάνει την ΠΑΕ και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον χωρίς τον βραχνά των χρεών”, για την μεταβίβαση των μετοχών“. Όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο, ενώ στάθηκε και στον κόσμο τον οποίο συνεχάρη για την στάση του και τόνισε ότι με την δική του μεγάλη συμβολή επιτεύχθηκε ο στόχος της παραμονής.