Eνα καφενείο σε μία από τις πιο περίεργες γειτονιές του Ηρακλείου, όπου γίνονται συχνά έφοδοι και έλεγχοι από την Αστυνομία , πυροβολήθηκε οχτώ φορές στη τζαμαρία κι ενώ σε αυτό υπήρχε- αν και προχωρημένη η ώρα- κόσμος.

Το άτομο ή τα άτομα που το έκαναν πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, δέκα περίπου μέτρων- και πιθανολογείται πως κινούνταν από Καλοκαιρινού προς Χανιώπορτα.

Ένας Αλβανός νεαρής ηλικίας που εργάζεται στο καφενείο- κατά μία άλλη εκδοχή ήταν πελάτης- και η μάνα του ιδιοκτήτη καθόντουσαν σε ένα γωνιακό τραπεζάκι δίπλα ακριβώς στη τζαμαρία. Εκείνος που κινδύνευσε περισσότερο ήταν ο 29χρονος από την Αλβανία, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από τα θραύσματα της τζαμαρίας. Το περιστατικό έγινε γύρω στις 3 τη νύχτα στην περιοχή της Χανιώπορτας και οι αστυνομικοί που πήγαν μάζεψαν από τον εξωτερικό χώρο οχτώ κάλυκες των 8 mm και τρεις βολίδες. Στη τζαμαρία υπήρχαν εφτά τρύπες από τις σφαίρες σε όχι και τόσο μικρή απόσταση από το έδαφος.ΕκδίκησηΤα καφενεία στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν μπει αρκετές φορές στο στόχαστρο των Διωκτικών Αρχών, για διάφορους λόγους. Οι θαμώνες τους είναι κατά κύριο λόγο περιθωριακά στοιχεία, αλλοδαποί, γυναίκες που ασχολούνται με δουλειές της νύχτας κοκ.

Για το συγκεκριμένο συμβάν η Ασφάλεια κάνει λόγο για μία πράξη που είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, ή ο δράστης να ήθελε να εκδικηθεί, να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το ερώτημα είναι ποιον ήθελαν να προειδοποιήσουν ή να εκδικηθούν; Τον Αλβανό ή τους ιδιοκτήτες του καφενείου;

Ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα δεν φαίνεται να έχει προκύψει για να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα. Δεν αποκλείεται όμως το άτομο που πυροβόλησε να ήθελε και να σκοτώσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Όμως αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή της αστυνομικής έρευνας.

Ο πατέρας του ιδιοκτήτη ο οποίος είναι δημοτικός υπάλληλος, όπως μας είπε, απέδωσε το γεγονός σε πράξη εκδίκησης ανάμεσα στον Αλβανό και έναν συμπατριώτη του.

Δε ξεκαθάρισε εάν ο αλλοδαπός εργάζεται ή είναι πελάτης, λέγοντας πως πρόκειται για ένα καλό παιδί που “έρχεται κάθε βράδυ”. Στα λόγια του εκφράζει τη βεβαιότητά του πως στόχος ήταν ο 29χρονος από την Αλβανία.

“Σταμάτησε κάποιος με τα πόδια στη γωνιά του δρόμου. Εγώ είχα φύγει από τις δύο και ήμουν σπίτι. Έμεινε η γυναίκα μου με αυτό το παιδί. Ο Αλβανός πιστεύω ότι είχε με κανένα συμπατριώτη του προηγούμενα και ήθελε να τον ξεβγάλει. Ήξερα ότι είχαν διαφορές μεταξύ τους από ένα προηγούμενο συμβάν”, ανέφερε ο ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ελέγχους που είχαν κάνει αστυνομικοί σε καφενεία της περιοχής είχαν εντοπιστεί γυναίκες που εργάζονταν σε αυτά χωρίς να διαθέτουν βιβλιάρια υγείας, ένας χρήστης ναρκωτικών που είχε στην κατοχή του κλεμμένα DVD και αλλοδαποί που δεν είχαν χαρτιά παραμονής στη χώρα μας.