Η διακοπή της προηγούμενης Κυριακής φαίνεται πως έκανε πολύ καλό στον ΠΟΑ ο οποίος χθες παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και σε ρυθμό... περιπάτου νίκησε με 3-0 τον Βύζαντα.

Οι Ατσαλενιώτες δέκα μέρες μετά την χειρότερη τους φετινή εμφάνιση και την πιο βαριά ήττα στο Μπραχάμι θυμήθηκαν τον πολύ καλό τους εαυτό και πήραν... εκδίκηση από τους... εαυτούς τους επιστρέφοντας στις επιτυχίες με το ίδιο σκορ που έχασαν την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο,τι και αν πει κανείς για τον ΠΟΑ της πρώτης μας ώρας θα είναι λίγο. Ηταν μια ομάδα που έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες και μάλιστα με οργανωμένες επιθέσεις, πέτυχε τρια γκολ θα μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα και κυρίως έδειξε πώς παίζεται το καλό ποδόσφαιρο. Και όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να είχε δύο σημαντικές απουσίες (Ροζάλες - Ποδαράς) όμως είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε με καλή ψυχολογία μετά την αλλαγή προπονητή όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε καν ευκαιρία. Ετσι, ο ΠΟΑ έβαλε άλλους τρεις βαθμούς στο...σακούλι του και συνεχίζει να ατενίζει με αρκετή αισιοδοξία το μέλλον του στην Γʼ Εθνική.



Ο αγώνας

Λες και έπαιζε... μόνος του ο ΠΟΑ στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ατσαλενιώτες από το πρώτο δευτερόλεπτο ανέλαβαν την πλήρη υπεροχή έπαιξαν σαν την... γάτα με το ποντίκι τον Βύζαντα και το 2-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια φαντάζει πολύ “φτωχό” για να αποτυπώσει την εικόνα του πρώτου 45λεπτου. Ο Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε ξανά το 4-2-3-1 με μοναδική αλλαγή τον Διγενή ο οποίος πήρε τη θέση του Φράγκου στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι...γνωστοί. Ο Ρουμπάκης κάτω από τα δοκάρια, οι Λεκάκης - Τζανής - Ματθαιάκης (αριστερά) οι υπόλοιποι των μετόπισθεν, οι Καινουργιάκης - Ορφανουδάκης αμυντικοί χαφ, οργανωτής ο Αποστολάκης και οι Αργέντης (δεξιά), Φραγκουλάκης (αριστερά) πρόσφεραν πολύτιμες βοήθειες στον Ουμ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του ο Αντώνης Μανίκας στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Βύζαντα επέλεξε το 4-4-2 με πολλά προπονητικά μαρκαρίσματα και με βάθος στην άμυνα. Ο Ρούσσος ανέλαβε το δύσκολο έργο της εξουδετέρωσης του Ουμ, οι Λαρεντζάκης - Στασινός επιτηρούσαν τους Αργέντη - Φραγκουλάκη ενώ ο υψηλόσωμος και αρχηγός Προβατάς έπαιζε λίμπερο. Ο νέος προπονητής της ομάδας των Μεγάρων φάνηκε πως είχε “διαβάσει” καλά τον ΠΟΑ όμως οι παίκτες του έμειναν στην...ίδια τάξη αφού για ένα ολόκληρο ημίχρονο το μόνο που έκαναν ήταν να παρακολουθούν τους αντιπάλους τους. Πράγματι ο ΠΟΑ του πρώτου 45λεπτου ήταν καταπληκτικός, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνστικό χώρο, σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες του “έκρυψαν” την μπάλα και έφτασαν ένδεκα ολόκληρες φορές με ιδιαίτερες αξιώσεις μπροστά από την εστία του Μάππα. Ετσι το 2-0 με τα γκολ των Ουμ και Φραγκουλάκη μέσα σε τέσσερα λεπτά (22ʼ-26ʼ) ήταν .... λίγα για την αξία των δύο ομάδων αφού ο Βύζας μόνο στο τελευταίο 5λεπτο με δύο κόρνερ που κέρδισε πέρασε την σέντρα του γηπέδου. Με την έναρξη της επανάληψης ο προπονητής των φιλοξενούμενων προσπάθησε να κλείσει τους... διαδρόμους προς την εστία της ομάδας του κάνοντας δύο αλλαγές, όμως ο ΠΟΑ “διψούσε” για πολλά γκολ και έτσι στο 50ʼ ο Αργέντης εκμεταλλεύτηκε το “τρακάρισμα” του Μάππα με τον Ρούσσο και έκανε ακόμα πιο άνετη και θριαμβευτική τη νίκη των “πρασίνων”. Κάπου εκεί, όπως ήταν και λογικό, οι γηπεδούχοι πάτησαν... φρένο χωρίς όμως να παραδώσουν ποτέ τα ηνία του παιχνιδιού. Απλά έγιναν λιγότερο επιθετικοί παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο ημίωρο έβαλε και δεύτερο επιθετικό (Στρατήγης) δίπλα στον Ουμ ενώ στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να βρίσκονται σε άλλο... γήπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μεγαρίτες δεν απείλησαν ούτε μια φορά τον Ρουμπάκη, ο οποίος ίσως και να πέρασε το πιο ξεκούραστο απόγευμα της καριέρας του. Τελικά έμεινε το 3-0 και ο ΠΟΑ κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά... Αν κάνουμε αναφορά σε διακριθέντες θα αδικήσουμε σίγουρα κάποιο παίκτη του ΠΟΑ αφού όλοι ήταν εξαιρετικοί ενώ για τον Βύζαντα δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εύκολο έργο είχε ο Πειραιώτης Ποτόγλου που κιτρίνισε τους Λεκάκη, Καινουργιάκη, Αποστολάκη, Αργέντη και Γεωργίου.

ΠΟΑ: Ρουμπάκης, Διγενής, Ματθαιάκης, Λεκάκης, Τζανής, Καινουργιάκης (59ʼ Καρβελάς), Ορφανουδάκης, Αποστολάκης (78ʼ Στρατήγης), Αργέντης, Φραγκουλάκης (83ʼ Μιχελάκης), Ουμ.

ΒΥΖΑΣ: Μάππας, Γουλέτας, Ρούσσος (52ʼ λ.τ. Γεωργίου), Ναλπάντης, Λαμπούκας, Χατζηγεωργαλής (46ʼ Μπιμπίρης), Καντζόγιας, Λαρεντζάκης, Σκαλίδης, Προβατάς, Στασινός (46ʼ Σωπιάδης).