Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και για τον Εργοτέλη το σερί με τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και την μεγάλη επιτυχία στο Κύπελλο επί του ΠΑΟ σταμάτησε χθες στο... τείχος της Προοδευτικής.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν είχαν χθες λύσεις, δυνάμεις και καθαρό μυαλό για να διασπάσουν την άμυνα- μπετόν της ομάδας του Κορυδαλλού και “πέταξαν” τους πρώτους τους βαθμούς στο Παγκρήτιο μένοντας στο “στείρο” 0-0. Κι αν για τον Εργοτέλη αυτή ήταν η πρώτη απώλεια στην έδρα του, για την Προοδευτική ήταν η έβδομη ισοπαλία σε οκτώ ματς για την αήττητη ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου. Ένα αποτέλεσμα που βάσει της παρουσίας των δύο αντιπάλων στον αγωνιστικό χώρο κρίνεται απόλυτα δίκαιο.



Άλλος Εργοτέλης

Στο χθεσινό ματς ο Εργοτέλης παρουσίασε τον άλλο του εαυτό. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν έχοντας μείνει στις δάφνες της πρόκρισης με τον Παναθηναϊκό. Τα σημάδια αυτού του αγώνα ήταν εμφανή στους παίκτες του Μανόλη Πατεμτζή που δεν διέθεταν χθες κανένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την ομάδα και κυρίως την ταχύτητα και τη δύναμη για να “τρυπήσουν” την πολυπρόσωπη άμυνα της Προοδευτικής. Η κούραση από τον αγώνα του Κυπέλλου επηρέασε τον Εργοτέλη που είχε ένα μονοδιάστατο και ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης με τον οποίο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Φανή.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε για άλλη μια φορά αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, αυτό που για τους άλλους λέγεται καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου αλλά για την ομάδα του είναι το ιδεατό. Η Προοδευτική μʼαυτό τον τρόπο κατάφερε και χθες να μείνει αήττητη σταματώντας με ιδιαίτερη άνεση το πιο φορμαρισμένο ίσως επιθετικό δίδυμο αυτής της κατηγορίας. Οι Ευθυμιάδης, Μηνογιάννης στο αʼ ημίχρονο και ο Βαρτζιώτης που γύρισε στην άμυνα στο βʼ 45λεπτο μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μηνογιάννη με τον Ρόβα κράτησαν τον Ογκουνσότο και το Νατσέφσκι μακριά από την εστία του Φανή και οι μόνες απειλές που προέκυψαν για τους φιλοξενούμενους προήλθαν από σουτ τα οποία έγιναν έξω από την περιοχή. Φυσικά από το παιχνίδι της Προοδευτικής δεν έλειψαν και οι καθυστερήσεις, τις περισσότερες φορές μάλιστα με την προτροπή του Σούλη Παπαδόπουλου αλλά αυτό ήταν κάτι λίγο-πολύ αναμενόμενο αφού έτσι έχει μάθει να αγωνίζεται χρόνια τώρα η ομάδα του Κορυδαλλού.

Από τη στιγμή που ο Εργοτέλης δεν βρήκε ανοιχτούς χώρους για να αιφνιδιάσει την Προοδευτική με την ταχύτητα των επιθετικών του το έργο των φιλοξενουμένων έγινε πιο εύκολο αφού οι γιόμες στην αντίπαλη περιοχή ήταν “βούτυρο στο ψωμί” για τους πανύψηλους αμυντικούς και τον Φανή.

Από τον Εργοτέλη έλειπε χθες η φρεσκάδα ενώ ο Μανόλης Πατεμτζής δεν είχε πολλές επιλογές καθώς οι τραυματισμοί των Μίχου και Αργυράκη τον ανάγκασαν να αλλάξει τις σκέψεις του και να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Σε γενικές γραμμές η ομάδα πλήρωσε την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης και κάπου αυτό ήταν φυσιολογικό αφού οι παίκτες της δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται μʼαυτούς τους ρυθμούς. Ο κόσμος πάντως- που αναλογικά με τις πρόσφατες επιτυχίες δεν ήταν τόσο πολύς όσο αναμενόταν- στήριξε τους παίκτες και παρά το άτυχο αποτέλεσμα τους χειροκρότησε στο τέλος ενώ αντίθετα αποδοκίμασε την Προοδευτική για τον τρόπο του παιχνιδιού της.

Από τους γηπεδούχους όλοι οι παίκτες κυμάνθηκαν στην μετριότητα ενώ από την Προοδευτική ξεχώρισαν οι Βαρτζιώτης, Ευθυμιάδης, Κουτελιέρης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πότζα, Μίχος (60ʼ λ.τ. Κορδονούρης), Αργυράκης (75ʼ λ.τ. Ριζούλης), Μαρκόφ, Σουτζής, Γκιάτας (46ʼ Γεωργόπουλος), Σαββίδης, Κόβατς, Νατσέφσκι, Χάγκεν, Ογκουνσότο.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Φανή, Χανιώτης (72ʼ Καραγιάννης, 87ʼ Μπαγιαζίτ), Σανόκο, Αντωνόπουλος, Ευθυμιάδης, Βαρτζιώτης, Σιδηρόπουλος, Μηνογιάννης (58ʼ Ρόβας), Προβατίδης, Θάνος, Κουτελιέρης.