Σάλο έχει προκαλέσει σε χωριό της Μεσαράς, η αναστολή που έδωσε το δικαστήριο σε 58χρονο άντρα, για την αποπλάνηση ενός κοριτσιού μόλις 5,5 ετών, ο οποίος, μετά την καταδίκη του, επέστρεψε στο σπίτι του, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα!

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή από το Κακουργιοδικείο Λασιθίου και προκάλεσε κατ’ αρχήν την οργή της οικογένειας του θύματος .

«Έχω παράπονα από τη Δικαιοσύνη γιατί με το να τον αφήσουν ελεύθερο να κυκλοφορεί συνεχώς στα πόδια μας, μας προκαλεί. Έχω γιο 20 χρόνων που δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει όταν τον συναντήσει στο χωριό» μας είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Το δικαστήριο, καταδίκασε τον 58χρονο άντρα σε φυλάκιση 8 ετών για αποπλάνηση ανηλίκου και όρισε το δικαίωμα έφεσης να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

«Δύο χρόνια , κάναμε υπομονή, περιμένοντας να τον τιμωρήσει η Δικαιοσύνη. Ο άνθρωπος αυτός κατέστρεψε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού μου, μας λεηλάτησε και όμως είναι ελεύθερος. Τον άφησαν όχι γιατί έχει μικρά παιδιά, ούτε γιατί είναι άρρωστος, αλλά για να μη ρημάξουν τα χωράφια του. Αυτό το επιχείρημα πρόέβαλαν.» μας είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ε. Γρηγοράκη, θα ζητήσει από τον εισαγγελέα Εφετών να ασκήσει έφεση κατά την πρωτόδικης απόφασης θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να δοθεί αναστολή.

«Τον άφησαν ελεύθερο και είναι σαν να μας λένε :πάρτε τον να τον πνίξετε. Αντί να τον υποχρεώσουν τουλάχιστον να φύγει από το χωριό, θα κλείσουν το δικό μου σπίτι» μας είπε η μητέρα του κοριτσιού που είναι σήμερα 8 ετών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν δύο χρόνια. Ο 16χρονος τότε γιος της οικογένειας, είδε τον 56χρονο αδελφό του πατέρα του να ασελγεί στον αδελφή του και όπως προέκυψε , το είχε ξανακάνει. Αμέσως ενημέρωσε τη μητέρα του η οποία λιποθύμησε από την ταραχή της και στη συνέχεια , αργά το βράδυ, τον πατέρα του ο οποίος κατήγγειλε τον αδελφό του στην Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος, αρνείται την ενοχή του και υποστηρίζει ότι είναι θύμα σκευωρίας της νύφης του στη οποία ενέπλεξε και τα παιδιά της.