Τη λογική του… “να ξέρουμε τι καταναλώνουμε” ακολουθεί το Υπουργείο Οικονομίας με ρύθμιση που προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 το ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων αποκτά ονοματεπώνυμο. Απαγορεύεται δηλαδή, η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης και θα είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν.

Πρόκειται για μία ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των παραγωγών και της Κρήτης αλλά και του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου που για χρόνια έτρεχε το θέμα χωρίς αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του Δικτύου, κ. Μανώλης Φραγκάκης, αναφέρει στην «Π» πως η κίνηση αυτή «είναι μια δικαίωση για τους παραγωγούς και για το Δίκτυο, αφού σύνθημά μας είναι να μη φεύγει ούτε ένα κιλό χύμα».