Aνοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει ο Κώτσιος σε ρόλο τεχνικού διευθυντήAνοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει ο Κώτσιος σε ρόλο τεχνικού διευθυντή

Εν αναμονή της θετικής απάντησης του Νίκου Παπαδόπουλου ο ΟΦΗ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού βάσει των πλάνων του 45χρονου τεχνικού.

Μπορεί στον ΟΦΗ να μην έχουν ακόμα στη διάθεσή τους την υπογραφή του Παπαδόπουλου στο συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας τους ωστόσο από το περιβάλλον της διοίκησης της κρητικής ομάδας βγαίνει προς τα έξω μια σιγουριά ότι ο Μακεδόνας τεχνικός θα είναι και του χρόνου στον πάγκο της.

Το σίριαλ αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ώρες και, παρά τις αλλεπάλληλες επαφές που έχει ο Παπαδόπουλος με τον Άρη στο Ηράκλειο, δεν ανησυχούν και πιστεύουν ότι μετά και την τελευταία συνάντηση που έγινε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Πολεμαρχάκη, το κλίμα είναι πολύ καλό και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η συμφωνία των δυο πλευρών.

Στον ΟΦΗ μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι προχωρούν ήδη με βάση την έκθεση που έχουν στα χέρια τους από τον προπονητή της ομάδας, τόσο στην συγκρότηση του ρόστερ όσο και στους τομείς της οργάνωσης στους οποίους ζήτησε βελτίωση ο Παπαδόπουλος.

Μένει ο Κώτσιος;

Ένα από τα θέματα που θα τρέξουν άμεσα είναι αυτό των συνεργατών του προπονητή. Ο Παπαδόπουλος έχει ζητήσει να γίνουν αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο, το οποίο θα στελεχωθεί από έναν τεχνικό διευθυντή, έναν συνεργάτη και ένα προπονητή τερματοφυλάκων. Σε ό,τι αφορά το πόστο του τεχνικού διευθυντή, είναι πολύ πιθανό να καλυφθεί από τον Ηλία Κώτσιο που μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με τη διοίκηση, με τον Κώτσιο να μην δείχνει αδιάφορος σε αυτή την προοπτική. Η περίπτωση αυτή θα ξεκαθαρίσει μόλις επισημοποιηθεί η παραμονή Παπαδόπουλου. Για τις υπόλοιπες αλλαγές θα αποφασίσει ο ίδιος ο προπονητής του ΟΦΗ.

Μια από τις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και του γυμναστή καθώς ο εργοφυσιολόγος-γυμναστής Νίκος Κουνδουράκης δεν θα συνεχίσει στον ΟΦΗ τη νέα περίοδο, αφού δέχθηκε πρόταση από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο ίδιος με δήλωση του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ευχαρίστησε τον ΟΦΗ και ευχήθηκε άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Μετά τον Βαλλιάνο που έκλεισε και τυπικά στον Απόλλωνα και ο Βουό αποχαιρέτησε τον ΟΦΗ για τα μάτια…ομάδας Σούπερ Λιγκ. Ο Ιβοριανός συμφώνησε με τη Λαμία και αποτελεί παρελθόν για τον ΟΦΗ, παρότι στη λίστα Παπαδόπουλου το όνομά του ήταν στην κορυφή για να μείνει. Ο Βουό, ωστόσο, επέλεξε μια καλύτερη οικονομικά πρόταση και την πρόκληση της Σούπερ Λιγκ όπως και ο Βαλλιάνος με τη διαφορά ότι ο δεύτερος υπολογιζόταν μεν, αλλά για δεύτερη επιλογή στο αριστερό άκρο. Ο Βαλλιάνος με χθεσινή του δήλωση στην ιστοσελίδα του ΟΦΗ ευχαριστεί όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του και εύχεται στον ΟΦΗ να βρεθεί σύντομα στην Σούπερ Λιγκ.

Πλέον οι αποχωρήσεις φτάνουν τις επτά αν προσθέσουμε και τους Μητρόπουλο, Μπόατενγκ, Παντίδο, Αντουκόρ και Κώτσιο.

Με το που κλείσει η υπόθεση Παπαδόπουλου στον ΟΦΗ έχουν βάλει στη σειρά και τις επαφές για τις ανανεώσεις.

Πράσινο φως για να μείνουν έχουν πάρει οι Στρέζος, Κομεσίδης, Φαζός, Κοιλιάρας, Νάστος, Χαντί, Κιάσσος, Μπουρσέλης, Χίσι, Πουρτουλίδης, Όγκμποε, Μάνος, Μιλοσάβλιεφ, Βρεττός ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τις περιπτώσεις των Δαύκου, Δερμιτζάκη, Όστοιτς, Πάγκαλου.

Παρελθόν θα αποτελέσει, παρότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, και ο Ράντι.

Οι μεταγραφές

Στόχος του Νίκου Παπαδόπουλου είναι να γίνουν τουλάχιστον έξι-εφτά μεταγραφές πρώτης γραμμής, με το βάρος να πέφτει στους Έλληνες παίκτες. Οι ελλείψεις εντοπίζονται στο δεξί άκρο, στο αριστερό, στο κέντρο της άμυνας, στα αμυντικά χαφ και στην επίθεση, όπου μετά την αποχώρηση του Βουό θα αναζητηθεί ένας παίκτης με ευχέρεια στο σκοράρισμα και τουλάχιστον ένας που θα παίζει στα πλάγια.