Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα ανοίγει για τον ΟΦΗ τη σειρά των ντέρμπιΤο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ανοίγει για τον ΟΦΗ τη σειρά των ντέρμπι

Επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε και το πρωτάθλημα της Βʼ Εθνικής τώρα μπαίνει στην πιο «καυτή» του φάση με το δίμηνο που έρχεται να κρίνει τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Σούπερ Λίγκα με ανοιχτή την πόρτα και μέσω της τρίτης θέσης εφόσον προκύψουν θέματα με τις αδειοδοτήσεις.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με τον Αχαρναϊκό δήλωσε ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» και ήξερε πολύ καλά τι έλεγε αφού ο ΟΦΗ μπορεί να πέτυχε σε αυτό το ματς την καλύτερη του επίδοση για φέτος με τις έξι σερί νίκες αλλά η δυναμικότητα της θα κριθεί στα επόμενα παιχνίδια, στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι με τις ομάδες της κορυφής.

Τα πράγματα σε ότι αφορά τον στόχο της δυάδας μοιάζουν να είναι πολύ δύσκολα για την κρητική ομάδα, η οποία ωστόσο ακόμα κι αν δεν έχει πολλές ελπίδες οφείλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες και ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει τουλάχιστον να αποδείξει ότι άξιζε καλύτερης τύχης.

Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του μια ευκαιρία να αλλάξει την εικόνα της ομάδας που δεν μπορεί στα μεγάλα παιχνίδια. Αυτό είναι που βγαίνει από τον απολογισμό του από τα παιχνίδια με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας καθώς μετράει μέχρι τώρα σε τρείς αγώνες μόλις ένα βαθμό κόντρα στον Απόλλωνα στο ματς της Ριζούπολης. Το Σάββατο υποδέχεται τον πρωτοπόρο και έχει την πρόκληση να γίνει η πρώτη ομάδα που θα του σπάσει το αήττητο στο πρωτάθλημα. Εξίσου σημαντικά είναι και τα δυο επόμενα παιχνίδια με την Λαμία και τον Άρη από τους οποίους έχασε στον Αʼ Γύρο χωρίς να το αξίζει. Το ματς με την Λαμία είναι πρόκληση γιατί ο ΟΦΗ θα πάει σε μια έδρα που έχει το απόλυτο με 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ενώ η αναμέτρηση με τον Άρη είναι το μοναδικό κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στα δυο μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας.

Ο ΟΦΗ θα κυνηγήσει το 3 στα 3 σε αυτά τα ματς γνωρίζοντας πως αν το πετύχει μπορεί να φτάσει στο απόλυτο μέχρι το τέλος.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πιάσει το όριο των 21 βαθμών στα επτά εναπομείναντα ματς και να φτάσει συνολικά τους 78. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι μπορεί να πιάσει την δεύτερη θέση καθώς το πάνω χέρι έχει η ομάδα της Λαμίας. Ακόμα κι έτσι όμως, κερδίζοντας αυτά τα παιχνίδια θα έχει μείνει στον ΟΦΗ η ηθική ικανοποίηση ότι κέρδισε τις τρείς ομάδες που είναι από πάνω του στην βαθμολογία. Ακόμα και η 3η θέση δεν θα είναι εξασφαλισμένη με το 7Χ3 αφού και σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται το τι θα κάνει ο Άρης.

Τα ντέρμπι και οι πιθανοί βαθμοί

Σε ό,τι αφορά τον πρωτοπόρο Απόλλωνα με τους 71 βαθμούς ακόμα κι αν χάσει από ΟΦΗ, Λαμία και Άρη έχει την δυνατότητα με τέσσερις νίκες στα υπόλοιπα βατά ματς να κάνει το 4Χ3= 12 και να φτάσει τους 83 βαθμούς που λογικά θα του δώσουν την άνοδο μιας και Λαμία και Άρης παίζουν μεταξύ τους και δύσκολα μπορούν να τον περάσουν αφήνοντας τον απέξω. Για να γίνει αυτό ο Απόλλωνας θα πρέπει να χάσει τα τρία ντέρμπι ο Άρης να πάρει όλα τα ματς και η Λαμία τα έξι από τα επτά (σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε Λαμία 86, Άρης 83 και Απόλλων 83 με τον Άρη να υπερτερεί καθώς θα έχει νικήσει τον Απόλλωνα) οπότε η ομάδα της Ριζούπολης είναι σίγουρη με 84 πόντους.

Η Λαμία των 68 βαθμών βάσει προγράμματος μπορεί να κάνει τουλάχιστον 4 νίκες (Αχαρναϊκός, Πανθρακικός, Σπάρτη, Καρδίτσα) και να φτάσει τους 80 βαθμούς, μπορεί και τους 83 αν κερδίσει τον Απόλλωνα. Για να είναι σίγουρη θέλει ακόμα 16 πόντους που μπορεί να τους βρει με πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα υπόλοιπα επτά ματς (έχει το περιθώρια δηλαδή, για μια μόνο ήττα).

Ο Άρης με τους 62 βαθμούς στο ανώτερο που μπορεί να φτάσει είναι τους 83 πόντους αν κερδίσει Απόλλωνα, ΟΦΗ και Λαμία και φυσικά όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Η 2η θέση για τους Θεσσαλονικείς θα κριθεί κυρίως από τις επιδόσεις τους στα τρία ντέρμπι έχοντας το πλεονέκτημα ότι υποδέχονται στο καυτό «Κλ. Βικελίδης» Απόλλωνα και Λαμία και ουσιαστικά το πιο δύσκολο παιχνίδι του είναι στο Ηράκλειο.

Ανατροπή με ένσταση

Όλα τα παραπάνω μπορεί να ανατραπούν αν υπάρξει διαφοροποίηση στο θέμα της ένστασης κατά της Λαμίας.

Το θέμα που σύμφωνα με νομικούς κύκλους δεν έχει λήξει ακόμα οριστικά και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εξελίξεις.

Αν συμβεί αυτό και η Λαμία τιμωρηθεί (λέμε, αν…) τότε αλλάζουν τα δεδομένα και η συζήτηση γίνεται σε διαφορετικές βάσεις αλλά γιʼ αυτό θα μιλήσουμε αν προκύψουν νεότερα…