Νίκος Παπαδόπουλος ή όνομα έκπληξη για τον πάγκο του ΟΦΗ; Σήμερα κατά πάσα πιθανότατα αναμένεται να κριθεί ποιος θα είναι ο 21ος προπονητής της κρητικής ομάδας (μετά Γκέραρντ εποχή) μετά την αποχώρηση Νιόπλια.

Στον ΟΦΗ έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές, με τον πρώην προπονητή του Ηρακλή να βρίσκεται ψηλά στη λίστα, χωρίς να αποκλείεται όμως και λύση με άλλον προπονητή, αφού υπάρχουν μια-δυο περιπτώσεις ακόμα που φαίνεται να απασχολούν την ομάδα του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Νιόπλιας άντεξε ακριβως έναν χρόνο στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ αφού μετά το τραγικό 2-1 από την Λαμία αποτελεί παρελθόν.

Ο 52χρονος προπονητής σε συνάντηση που είχε με την διοίκηση μετά το ματς, υπέβαλε την παραίτησή του για να διεκολύνει τις κινήσεις για την επόμενη μέρα. Στις 21 Ιανουαρίου 2016 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του και έναν χρόνο αργότερα (21 Ιανουαρίου 2017) ήρθε το παιχνίδι με την Λαμία να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του στον πάγκο.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

“Ο Νίκος Νιόπλιας στη συζήτηση που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας, τόνισε ότι πρέπει στην παρούσα φάση να γίνει μια αλλαγή, ώστε να μπορέσει ο ΟΦΗ να ανακάμψει και να διεκδικήσει την άνοδο. Ο Νίκος Νιόπλιας παραμένει ένα κεφάλαιο για τον ΟΦΗ. Τα αποτελέσματα μπορεί φέτος να μην δικαίωσαν την σκληρή δουλειά που έκανε, αλλά κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ήρθε στα δύσκολα πέρσι και βοήθησε στην άνοδο σε μια δύσκολη χρονιά στην Γ' Εθνική. Η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του, για τα αποτελέσματα, και αυτό το γνωρίζουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να βελτιωθεί η εικόνα”. Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει: “Η πόρτα του ΟΦΗ θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν”.

Με δήλωσή του στην επίσημη σελίδα του ΟΦΗ ο πρώην πια προπονητής του ΟΦΗ ανέφερε: «Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα μου, εδώ είναι το σπίτι μου.

Είμαι ένα χρόνο εδώ και καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα απο τη Γ' Εθνική. Μετά το τελευταίο αποτέλεσμα, θεωρώ ότι κάτι πρέπει να

αλλάξει. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για τη συνεργασία, αλλά και τους φιλάθλους για την στήριξη πέρσι και φέτος. Και να συνεχίσουν να το κάνουν, για να επιστρέψει ο ΟΦΗ εκεί που όλοι μας θέλουμε. Ηρθα στα δύσκολα και όταν ξαναβρεί δυσκολίες ο ΟΦΗ, παλι εδώ θα είμαι. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα και να μπορέσει να τα καταφέρει».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννης Πολεμαρχάκης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο σαν διοίκηση, όσο και προσωπικά τον Νίκο Νιόπλια, για τα όσα προσέφερε στον ΟΦΗ πέρσι και φέτος. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Ο Νίκος φεύγει σαν φίλος από τον ΟΦΗ και εύχομαι κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν».

Ο Νίκος Νιόπλιας βρέθηκε χθες το πρωί στο ΒΑΚ και αποχαιρέτησε τους παίκτες ευχαριστώντας για τη συνεργασία και τους ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια για να φέρουν τον ΟΦΗ εκεί που ανήκει.

Την τεχνική καθοδόγηση της ομάδας αναλαμβάνουν, μέχρι νεοτέρας, ο Μηνάς Πίτσος και ο Νίκος Κουνδουράκης, ενώ την ομάδα στην Ξάνθη θα κοουτσάρει ο Βασίλης Πλεσίτης.

Την παραίτηση του Νίκου Νιόπλια ακολούθησε και αυτή του προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Παγανιά.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ τον ευχαριστεί για την δουλειά που έκανε ενώ ο ίδιος

από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε, τόνισε: “Εύχομαι καποια στιγμή οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν. Επίσης εύχομαι με όλη μου την καρδιά στον ΟΦΗ να πετύχει τους στόχους του, γιατί δεν αξίζει να παίζει στη Β' Εθνική”.