Από την πρωτοβουλία του Ηρακλείου έχουν προσκληθεί τρεις άνθρωποι του δικτύου από την Αθήνα που είναι εκπαιδευμένοι. Ο ψυχίατρος είναι εκπαιδευμένος στο εξωτερικό και οι άλλοι δύο στην Αθήνα. Ο ένας είναι άνθρωπος που ακούει φωνές και ο άλλος συγγενής του. Αυτοί θα οδηγήσουν το σεμινάριο έτσι ώστε οι άνθρωποι εδώ να μπορούν να συγκροτήσουν μια δική τους ομάδα.

Η ομάδα αυτή θα είναι χώρος συζητήσεων όπου θα μοιράζονται βιώματα και συναισθήματα αλληλοϋποστήριξης και έτσι θα καταφέρουν να μειώσουν το αίσθημα του στίγματος, της απομόνωσης και της δυσφορίας.

Η ομάδα αυτή θα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για ανθρώπους που ακούνε φωνές, ένας τόπος όπου θα νιώθουν αποδοχή και άνεση. Ο κοινωνικός χώρος των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού βρίσκεται στην οδό Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου γωνία (πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) τηλ. 2810-244115.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σήμερα 11-2μ.μ. και 4μ.μ.-6μ.μ. και αύριο 9 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Η ιστοσελίδα του δικτύου είναι: www.hearingvoices.gr.