Στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Πρεβολαράκη στην κατηγορία των 53 κ. της ελευθέρας πάλης του ολυμπιακού τουρνουά.

Η αθλήτρια του Εθνικού με καταγωγή από τη Μεσαρά ηττήθηκε με 6-3 από τη Βιλέγκας από την Βενεζουέλα κι έμεινε εκτός ημιτελικών, παίρνοντας τελικά τη δέκατη θέση.

Στη φάση των “16” η Eλληνίδα αθλήτρια που πήγε με αρκετές φιλοδοξίες στο Ρίο, νίκησε 5-1 την Μπαμπίτα από την Ινδία ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στον στίβο, ο Λυκούργος Τσάκωνας έμεινε τελικά στην 24η θέση των 200μ. καθώς στην τρίτη ημιτελική σειρά πήρε την 7η θέση με χρόνο 20.63. Αποτυχημένη ήταν η εμφάνιση του Νίκου Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφαιροβολίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε την παρουσία του στο κορυφαίο γεγονός με βολή 19,37μ. που του έδωσε την 14η στο γκρουπ του και την 27η στο σύνολο.