Δικαίωμα στο όνειρο απέκτησε ο ΠΑΟΚ μετά την χθεσινή του νίκη επί του Ιάλυσου με σκορ 2-0.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας του Κρουσώνα στο φετινό πρωτάθλημα καθώς σημειώθηκε επί ενός αντιπάλου που βρισκόταν μέχρι χθες στην πρώτη τριάδα και χτυπούσε τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση και με το τρίποντο που πήρε χθες έπιασε τους 17 πόντους. Τώρα βρίσκεται 10 πίσω από την γραμμή σωτηρίας αλλά ελπίζει ότι με εμφανίσεις σαν την χθεσινή μπορεί να πετύχει αυτό που μοιάζει με θαύμα ή έστω να το παλέψει μέχρι τέλους. Από την άλλη ο Ιάλυσος που ήρθε ως κυπελλούχος μετά την νίκη του επί του Διαγόρα μαζί με το παιχνίδι έχασε και πολλές-αν όχι όλες τις-ελπίδες για την άνοδο.

Οι Κρουσανιώτες έδειξαν τα δόντια τους από το ξεκίνημα του αγώνα. Μόλις στο 1ʼ έγινε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με τον Ζανελάρη να στέλνει με σουτ την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ στην δεύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν περισσότερο πάθος αλλά και δυνάμεις και έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 43ʼ με σκόρερ τον Μανουσάκη. Τα δυο τέρματα στην αρχή και στο φινάλε του αʼ μέρους ήταν αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ για την ψυχολογία του αφού κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Στη επανάληψη οι παίκτες του Μηνά Πίτσου έδωσαν γήπεδο στον Ιάλυσο που προσπάθησε με τις αλλαγές του να επιστρέψει στο ματς. Όμως ο ΠΑΟΚ δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να τον απειλήσει άμεσα και έτσι κράτησε το σκορ και μάλιστα ήταν η ομάδα που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο διάστημα αυτό με τον Μπάμπη στο 81ʼ να σημαδεύει το δοκάρι.

ΠΑΟΚ: Χρήστου, Παπουτσιδάκης (60ʼ Μποχώνης) Γιαννακάκης, Χελά, Κανδυλάκης, Χύζι, Μανουσάκης (70ʼ Τσακάνι) Σκούφος, Πήλιος (80ʼ Μπάμπης) Ανωγειανάκης, Ζανελάρης.

ΙΑΛΥΣΟΣ: Λουτριώτης, Σταυλάς, Παπαδημήτρης (45ʼ Μαθιός) Χειμωνέτος (45ʼ Σπάρταλης) Ρεκλείτης, Φυακούρης, Μαρίνου, Καρπαθάκης, Φερέιρα, Αθανασίου, Κοιλιάρας (60ʼ Λύρας).

«Νίκη ψυχολογίας»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Μηνάς Πίτσος μετά το σπουδαίο τρίποντο δήλωσε για το παιχνίδι αλλά και για την συνέχεια: «Κερδίσαμε δίκαια. Καταφέραμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο με ένα γρήγορο γκολ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σταθήκαμε και τυχεροί. Ήταν μια νίκη που μας δίνει ψυχολογία και μας κρατάει ζωντανούς. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από το παιχνίδι για το 7χρονο αγοράκι που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και η καταγωγή του ήταν από τον Κρουσώνα.

Πήρε Καλογεράκη

Τον γκολκίπερ Μανόλη Καλογεράκη απέκτησε ο ΠΑΟΚ όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση μετά το παιχνίδι με τον Ιάλυσο.

Ο Καλογεράκης έχει παίξει στον ΑΟΧ και ακόμα σε Επισκοπή, Δόξα Δρ., Άρη, Πανιώνιο.