Προσωρινή…ανακούφιση για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου που βρέθηκε ξαφνικά από το πουθενά να χρωστά στο Δήμο Ηρακλείου εκατομμύρια! Χθες το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή άρσης της απόφασης του Δήμου με την οποία είχαν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του ΟΛΗ!

«Ήταν κάτι παράλογο , το δέχτηκαν πια και από το Δήμο, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σε ομηρία» είπε ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ.Μπρας στην “Π” επισημαίνοντας ότι ελπίζει η υπόθεση να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι να συζητηθεί επί της ουσίας.

«Δεν μπορεί ο δήμος να βάζει τέλη πχ ηλεκτροφωτισμού όταν εμείς εγκαθιστούμε, λειτουργούμε και συντηρούμε όλο αυτό το σύστημα» τονίζει.

«Οι δημότες πληρώνουμε τέλη γιατί ο δήμος έχει στην δικαιοδοσία του το δημοτικό φωτισμό για παράδειγμα. Σε μας δεν το έχει, το κάνουμε εμείς» ανέφερε.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου βεβαίωσε χρέος που αφορά τέλη ηλεκτροδότησης της χερσαίας ζώνης που αφορά την περασμένη πενταετία και ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα έστειλε το πρώτο ραβασάκι μαζί με άλλους μεγαλοφειλέτες στον ΟΛΗ ύψους 1.850.000 ευρώ και δέσμευσε έτσι όλους τους λογαριασμούς του Οργανισμού!

Έντονα είχε αντιδράσει στο δημοτικό συμβούλιο ο κ.Μπρας και απέρριψε με επιχειρήματα το χρέος.

“Πρέπει να κάνετε άμεσα κάτι. Κινδυνεύει όλο το λιμάνι” τόνισε ο κ.Μπρας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Λαμπρινός τόνισε πως δεν είναι στις προθέσεις του Δήμου να εισπράξει τα χρήματα  ενώ δεσμεύτηκε  ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να βρεθεί μία λύση όπως έγινε και με τους Δήμους.