Για όλους και για όλα μίλησε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε νέα συνέντευξή του, τέσσερις μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «δεν μπορεί να κάνει διαπραγμάτευση», τον κάλεσε εκ νέου σε συνεννόηση και συνεργασία, ενώ τόνισε ότι «δήθεν παλεύει για τους αδύναμους, αλλά τους αδύναμους έχει καταστρέψει».
«Όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε στις διαπραγματεύσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έπεσε βιαίως». «Αν είχε παραμείνει, τώρα θα ήμασταν εκτός μνημονίων», είπε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν αγωνίζεται μόνο για να πάρει την πρώτη θέση. «Θέλω και οι πολίτες που δεν θα με ψηφίσουν, να με εμπιστευτούν», σημείωσε και τάχθηκε υπέρ της αύξησης των μελών του υπουργικού συμβουλίου. «Σημασία έχει να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά. Οι ανάγκες τρέχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δήλωση στήριξης του Καραμανλή
«Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για τον τόπο. Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί κι άλλος χρόνος και είναι αδιανόητο να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων. Πρέπει να ληϕθούν δύσκολες αποϕάσεις και να προχωρήσουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι θα βγούμε επιτέλους από την κρίση και θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε δήλωσή του ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
«Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Στις 21 Σεπτεμβρίου η χώρα χρειάζεται αποτελεσματική κυβέρνηση, με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Αυτή την προοπτική διασϕαλίζει μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη νίκη της παράταξής μας» προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός.

