Δύο νεαρές γυναίκες επελέγησαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να σηκώσουν το προεκλογικό βάρος της κρίσιμης αναμέτρησης των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Η Εύα Καϊλή και η Μαρία Σπυράκη εκλήθησαν εσπευσμένα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης για να αναλάβουν καθήκοντα εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις κρίσιμες εκλογές που θα γίνουν σε 25 ημέρες. Αντικατέστησαν, έτσι, η πρώτη τον Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Παράταξη και η δεύτερη την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία θα ζητήσει σταυρό στη Βʼ Αθήνας, μετακομίζοντας από την εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων.
Εντονα αντέδρασε το Ποτάμι στην επιλογή των κομμάτων να διορίσουν για ένα μήνα κομματικούς εκπροσώπους δύο πρόσωπα που εξελέγησαν για το ευρωκοινοβούλιο.
Γράφει η ανακοίνωση του Ποταμιού:
«Τα κόμματα που τον περασμένο Μάιο διαφήμιζαν τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, με την πρώτη ευκαιρία έδειξαν πόσο σέβονται την Ευρώπη και τους θεσμούς της. Και τα δύο κόμματα της κυβέρνησης όρισαν ως εκπροσώπους τύπου δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές αποσπώντας τις αυθαιρέτως από τα καθήκοντά τους στο ευρωκοινοβούλιο. Βέβαια, τι σημασία έχει ένας μήνας απουσίας από κάτι που δεν θεωρούν σημαντικό! Έχουν έτσι εκπροσώπους τύπου με έξοδα του ευρωκοινοβουλίου».