Ρυάκι ήταν το Ποτάμι στο Ηράκλειο, αφού η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη συγκέντρωσε πολύ λίγο κόσμο στο λιμάνι.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πλάι στο Μαρίνα με φόντο τον Κουλέ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα όμορφο σκηνικό. Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας και οι σκηνοθέτες του Σταύρου Θεοδωράκη είχαν φροντίσει να φωτίζεται το κτίριο πίσω από τους ομιλητές προκειμένου η εικόνα να είναι δυνατή. Σε σχέση με το πολιτικό κομμάτι της εκδήλωσης, ήταν η πρώτη φορά στις περιοδείες του που ο Σταύρος Θεοδωράκης χρησιμοποίησε αναλόγιο και χαρτιά, επειδή πραγματοποίησε μια διαφορετικού ύφους ομιλία. Για πρώτη φορά από την Κρήτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μίλησε από καρδιάς, αλλά μίλησε μέσα από τα λόγια άλλων, προκειμένου να στοιχειοθετήσει το λόγο που κατεβαίνει, την ιδεολογία του, αλλά και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που κατά καιρούς του έχουν θέσει.
Αυτό που επέλεξε να κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Ηράκλειο, ήταν να χρησιμοποιήσει φράσεις από τους Νίκο Καζαντζάκη, Ελευθέριο Βενιζέλο, Ειρηναίο και Βιτσέντζο Κορνάρο, ως απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που του έχουν τεθεί μέχρι στιγμής.
Η συγκεκριμένη επιλογή βέβαια, μάλλον δεν δικαίωσε το κοινό, το οποίο περίμενε μια διαφορετική ομιλία.
Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συνόδευσαν τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Ηράκλειο, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία, τόνισαν πως το Ποτάμι ως σκέψη υπήρχε για χρόνια στο μυαλό πολλών, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι θα μπορέσει στις εκλογές της Κυριακής να φθάσει… έστω και με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, στην τρίτη θέση.
Οργάνωση
Σοβαρά προβλήματα ως προς την οργάνωση της είχε η πολιτική εκδήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Ηράκλειο. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού δεν είχαν ενημερωθεί ακριβώς για το τι πρόκειται να κάνουν και πώς θα λειτουργήσουν, ενώ την τελευταία στιγμή, ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης τους ενημέρωσε πως θα ανέβουν για να τοποθετηθούν σύντομα ο καθένας. Μία υποψήφια δεν είχε προλάβει να ανεβεί, αλλά έπιασε την εκδήλωση στη μέση. Τα πανό που είχαν μπει στο πίσω μέρος της εξέδρας έτριζαν αρκετά από τον αέρα, ο οποίος περνούσε και στα μικρόφωνα δημιουργώντας ένα διαρκές βουητό. Κατά τα λοιπά βέβαια, η εκδήλωση είχε στηθεί τέλεια για τηλεοπτική εικόνα, αλλά και για το ύφος του Σταύρου Θεοδωράκη. Οι 8 υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανέβηκαν στο βήμα, είπαν δυο λόγια ο καθένας για τον εαυτό του και στη συνέχεια παραχώρησαν τη σκηνή στον Σταύρο Θεοδωράκη. Για την ψύχρα στη θάλασσα, είχε προβλεφθεί κρασί σε πλαστικά ποτηράκια για όλους όσοι συμμετείχαν. Στην είσοδο πριν την εκδήλωση υπήρχε η περίφημη σκηνή του Ποταμιού, απʼ όπου μπορούσε κανείς να αγοράσει μπλουζάκια και κουπόνια ενίσχυσης του κόμματος.
Θεοδωράκης
Με την αμηχανία της άνεσης κινούνταν στο χώρο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το σακίδιό του, το είχε αφήσει πάνω στη σκηνή, όπου και είχε τα χαρτιά του. Λίγο πριν ανέβει στο βήμα, συνομίλησε με κόσμο και με μικρά παιδιά, ενώ κάποιοι του ζήτησαν να υπογράψει και … αυτόγραφα πάνω στις μπλούζες του Ποταμιού, κάτι το οποίο και έκανε.
Η όλη συμπεριφορά του ήταν … αυτόνομη Lifestyle, ωστόσο παρουσίασε μια εικόνα του άνετου και απλού ανθρώπου, που μιλά με τον κόσμο, ακούει τις αγωνίες του, συζητά για τα προβλήματα του και θέλει την αλλαγή.
Αφού κινήθηκε για λίγο στο χώρο και μίλησε με κόσμο, απευθύνθηκε στους υπεύθυνους της διοργάνωσης και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές για τις τελευταίες οδηγίες. Αφού κατάλαβαν όλοι τι είχαν να κάνουν ανέβηκαν στη σκηνή για μια εκδήλωση που διέφερε αρκετά από τις βασικές προεκλογικές εκδηλώσεις.

