Mπορεί ο Ηρόδοτος να προηγήθηκε νωρίς στο σκορ στο ντέρμπι του Κρουσώνα και να είχε τα ηνία στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, χάνοντας πλήθος ευκαιριών, ωστόσο ο... δαιμονισμένος το τελευταίο διάστημα Κώστας Παππάς, ήταν αυτός που με ένα εκπληκτικό γκολ ισοφάρισε σε 1-1 το ματς και χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΟΚ.

Στους ήρωες του ματς συγκαταλέγεται φυσικά κι ο Ζάλουντοκ, ο οποίος στο φινάλε απέκρουσε πέναλτι. Πάντως σε γενικές γραμμές το χθεσινό ντέρμπι δεν ήταν για καρδιακούς καθώς ο Ηρόδοτος παρά το γεγονός πως από το 73ʼ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω μιας επιπόλαιας κόκκινης κάρτα του Μωραΐτη, εν τούτοις είχε την τεράστια ευκαιρία στο φινάλε να κλέψει το ματς αλλά ο Βελέτης νικήθηκε από τον πορτιέρο του Κρουσώνα από τα 11 βήματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το ηρακλειώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον οικοδεσπότη ΠΑΟΚ και τον Ηρόδοτο ήταν πληθωρικό και πρόσφερε γκολ, θέαμα και συγκινήσεις στους οπαδούς που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και έδωσαν το παρών στον Κρουσώνα. Ο Ηρόδοτος ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς και συγκεκριμένα στο 12ʼ Σκόρερ ο Βελέτης, ο οποίος μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζηανδρέου και ασθενή απόκρουση του Ζάλουντοκ στην κεφαλιά που επιχείρησε ο Χαρίτος, πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή προβολή έσπρωξε τη μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας του ΠΑΟΚ, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το 0-1.

Οι μελανόλευκοι επιχείρησαν να απαντήσουν άμεσα αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό (13ʼ), ο Κώστας Παππάς βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από τα γκολπόστ του Δημήτρη Ζαφείρη. Στο 40ʼ ο Ηρόδοτος άγγιξε το 0-2, όμως δεν στάθηκε τυχερός καθώς το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζάλουντοκ φρέναρε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη κι αφού έχασε στο 51ʼ μια καλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Νύκταρη, εν τέλει έφτασε στην ισοφάριση στο 66ʼ. Ο Κώστας Παππάς με ένα ασύλληπτο σουτ έστειλε τη μπάλα συστημένη στο δεξί παραθυράκι του Δημήτρη Ζαφείρη, πετυχαίνοντας το 1-1 για τους γηπεδούχους.

Στο 70ʼ, ο Μωραΐτης με δυο ενέργειές του κατάκτησε αυτοδικαίως το ρόλο του μοιραίου για τον Ηρόδοτο. Αρχικά έχασε από κοντά το έτοιμο γκολ που του σέρβιρε ο Αλέξης Ζαφείρης και κατόπιν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι ενώ γινόταν αλλαγή με συνέπεια να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες!

Και στο 88ʼ είχαμε τη φάση του αγώνα. Ο Αλέξης Ζαφείρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τον Χαλκιαδάκη κι ο Σωτηριάδης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, αποβάλλοντας συνάμα τον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βελέτης, αλλά ο Ζάλουντοκ μάντεψε σωστά και απέκρουσε τη μπάλα, κρατώντας το 1-1.

ΠΑΟΚ: Ζάλουντοκ, Τζωρμπατζάκης, Μασέλης (60ʼ Κολιακουδάκης), Χαλκιαδάκης, Κορδονούρης, Ταβλαδωράκης, Μπουρσέλης, Βιτώρος (79ʼ Σκουλάς), Σούρσος, Νύκταρης (57ʼ Σκουτέλης), Παππάς.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Ζαφείρης Δημ., Μπαλάφας, Μπινιχάκης, Χαρίτος, Αχιλλέως, Βελέτης, Κοζυράκης, Χατζηανδρέου, Μωραΐτης, Πήλιος (75ʼ Κλίνης), Ζαφείρης Α. (87ʼ Πιτσιλής).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ - Κολιτσιδάκης: “Μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά”...

Την άποψη πως ο Ηρόδοτος ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα, αν ήταν λίγο πιο τυχερός, εξέφρασε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης σε δηλώσεις του. Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχασε ο Ηρόδοτος, με αποκορύφωμα το πέναλτι στο φινάλε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "η μπάλα δεν ήθελε να μπει", ενώ εκθείασε και την αγωνιστικότητά των παικτών του μετά την αποβολή του, που όχι μόνο δεν γύρισαν πίσω αλλά κυνήγησαν το γκολ της νίκης.

Παράπονα από τη διαιτησία είχε ο Μύρωνας Σηφάκης, υποστηρίζοντας πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ.

"Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του σκορ. Όχι μόνο για τις επίμαχες φάσεις όπως είναι το φάουλ που δεν υπήρχε ποτέ από το οποίο προήλθε το γκολ του Ηροδότου και το πέναλτι που δεν μας δόθηκε, αλλά για όλη της την παρουσία, η οποία εκνεύρισε την ομάδα σίγουρα παραπάνω από ό,τι έπρεπε” ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Κόκκινη στην αλλαγή!

Λίγο πριν ο Μωραΐτης περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου προκειμένου να αφήσει την θέση του στον Κλίνη, ο Σωτηριάδης θεώρησε πως οι δυο παίκτες του Ηροδότου άλλαξαν ρόλους χωρίς προηγουμένως να έχει δώσει ο ίδιος εντολή, με αποτέλεσμα να τους δείξει από μία κίτρινη κάρτα. Μόνο που για τον Μωραΐτη ήταν η δεύτερη στο ματς, με συνέπεια να αποβληθεί και να ακυρωθεί η αλλαγή. Πάντως ο Κλίνης πέρασε στο παιχνίδι λίγα λεπτά αργότερα, στη θέση του Πήλιου αυτή τη φορά. Αφού φυσικά πήρε πρώτα την άδεια του Σωτηριάδη!

Η άσχημη προϊστορία στις σχέσεις των οπαδών των δυο ομάδων, ανάγκασε την διοίκηση της ΕΛΑΣ να στείλει και μια κλούβα των ΜΑΤ στον Κρουσώνα για προληπτικούς λόγους.