Κανονικά θα διεξαχθεί η πρεμιέρα των εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ, αφού δόθηκε η παράταση μέχρι τις 31/12 από τη ΓΓΑ και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα γήπεδα στα οποία γίνονταν αγώνες μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν.

Η ΕΟΚ διά μέσου του αντιπροέδρου της και προέδρου της επιτροπής πρωταθλημάτων Αριστείδη Γολέμη έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καμφεί το πρόβλημα. Πίεσε την ΓΓΑ που τελικά πήρε την σωστή απόφαση και έδωσε χρόνο ώστε να διορθωθούν όλα τα προβλήματα στα κλειστά γήπεδα της Ελλάδας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο διαιτητής Τόμι Σχινάς, νομικός σύμβουλος της ΓΓΑ, που έκανε κι αυτός ό,τι περνούσε από το χέρι του για να υπάρξει αγωνιστική δράση, όπως και ο κ. Τριάμπελας, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να λύσει το θέμα με την περιφέρεια.

Όσα γήπεδα πάντως χρησιμοποιήθηκαν ως το τέλος της περασμένης σεζόν, είναι σε θέση να φιλοξενήσουν παιχνίδια ως τις 31/12. Συνεπώς δίνεται η χρόνος σε Δήμους και ομάδες να διορθώσουν τις ατέλειες και να είναι έτοιμες μέσα στους επόμενους δυόμιση μήνες. Αν, όμως και τότε δεν λυθεί το πρόβλημα, τότε τα γήπεδα θα τίθενται εκτός και δεν θα χρησιμοποιούνται για αγώνες.