Να γίνει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ και από τη διαδικασία αυτή να βρεθούν όσοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας ζήτησε χθες αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οποία όπως είναι γνωστό συναποφασίζονται τα μέτρα και από στελέχη του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Ιπποκράτους με τον υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Στεφάνου με θέμα την αξιολόγηση του Δημόσιου Τομέα και την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας σε αυτόν, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε:

Α) Να προχωρήσει η συνολική αξιολόγηση δομών και προσώπων στον Δημόσιο Τομέα και από αυτήν να προκύψουν τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας στις φάσεις του Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Β) Βασικό κριτήριο της αξιολόγησης να είναι ο τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), ώστε όσοι έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Γ) Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία να ληφθεί μέριμνα ώστε να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, ειδικά όσοι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες (ΑΣΕΠ) και έχουν δυνατότητες προσφοράς.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν οι Γιώργος Ντόλιος, Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης.