Του Θάνου Περβολαράκη

Αλωνίζουν οι κλέφτες και οι ληστές στο Ηράκλειο και στα πέριξ... Υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας 63 ετών κατήγγειλε χθες ότι πριν μπει στην τράπεζα για να καταθέσει 5.200 ευρώ τα οποία ήταν χρήματα της εταιρείας του, τον πλησίασαν δύο άτομα με κράνη που επέβαιναν σε μηχανή και κατάφεραν να του αρπάξουν την τσάντα με τα χρήματα. Έκτος όμως από τον Ηρακλειώτη, που του είχαν στήσει καρτέρι έξω από τράπεζα της Αλικαρνασσού, λίγες ώρες νωρίτερα, στην Αμμουδάρα, διαρρήκτες επιχειρούσαν να κλέψουν κοσμηματοπωλείο της περιοχής. Η ειρωνεία είναι ότι πριν από οχτώ μήνες «ποντικοί» είχαν «αδειάσει» κοσμηματοπωλείο που ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.

«Γιατί πάλι εμάς;» διερωτάται η κα Πουλινάκη, ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου που χθες τα ξημερώματα παραβιάστηκε από επίδοξους διαρρήκτες, οι οποίοι όμως δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός.

Το κοσμηματοπωλείο βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Αμμουδάρας και σε απόσταση λίγων μέτρων από εκείνο που είχε λεηλατηθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

«Μόλις πήγα να ξεπεράσω την προηγούμενη διάρρηξη, έγινε το χθεσινό. Στο τέλος θα φοβάμαι και τους ίδιους τους πελάτες, γιατί σίγουρα μπήκαν ως πελάτες οι δράστες για να δουν το χώρο» αναφέρει η ίδια.

Η διάρρηξη έγινε λίγο πριν τις 2 χθες τα ξημερώματα. Οι δράστες έβγαλαν τα κάγκελα του παραθύρου της τουαλέτας και μπήκαν στο εσωτερικό της. Ο αισθητήρας από το συναγερμό «έπιασε» την παρουσία τους και αμέσως ο θόρυβος έκανε τους δράστες να το βάλουν στα πόδια. Μάλιστα, από τη βιασύνη τους, άφησαν στο δωμάτιο της τουαλέτας και τα διαρρηκτικά τους εργαλεία.

«Μπήκαν μέσα δύο άτομα, τα οποία πρέπει να ήταν λεπτοκαμωμένα για να καταφέρουν να μπορέσουν να μπουν από το παράθυρο. Εμείς ενημερωθήκαμε και μέσα ελάχιστα λεπτά ήμασταν στο κοσμηματοπωλείο. Επίσης, γείτονες που άκουσαν το ηχητικό σήμα άνοιξαν τα φώτα για να δουν τι συμβαίνει.»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκτος από τους δύο διαρρήκτες που μπήκαν από την πίσω πλευρά της επιχείρησης, υπήρχαν και στην μπροστινή πλευρά και οι συνεργοί τους, οι οποίοι «κρατούσαν τσίλιες». Μάλιστα, υπάρχει μαρτυρία που ελέγχεται ως προς την εγκυρότητά της και σύμφωνα με αυτή ένα άτομο που είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για τον ένα εκ των δραστών, τραυματίστηκε και αιμορραγούσε στα χέρια.

Η κινηματογραφική διάρρηξη του Οκτώβρη

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο 60χρονος Μανόλης Πουλινάκης, είχε βιώσει έναν πραγματικό εφιάλτη... Το κοσμηματοπωλείο του, το οποίο βρίσκεται στο κεντρο της Αμμουδάρας και «δύο βήματα» από το αστυνομικό τμήμα της Περιφέρειας, είχε παραβιαστεί και οι διαρρήκτες του έκλεψαν κοσμήματα αξίας 300 χιλιάδες ευρώ!

Μάλιστα, η διάρρηξη ήταν κινηματογραφική. Τρία άτομα τα οποία έδεσαν με σκοινί τη μία άκρη στο αυτοκίνητο που επέβαιναν και στην άλλη το μεταλλικό προστατευτικό ρολό, το οποίο και «ξήλωσαν». Από τα σημάδια που υπήρχαν από τα λάστιχα του αυτοκινήτου στην άσφαλτο ήταν ξεκάθαρο ότι η διαδικασία αποκαθήλωσης του μεταλλικού πλέγματος δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στη συνέχεια οι δράστες με βαριοπούλες έσπασαν τη τζαμαρία και εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο, το οποίο και λεηλάτησαν.

Πέρα από τα κοσμήματα που έκλεψαν, προκάλεσαν και αρκετές ζημιές, αφού έσπασαν τζαμαρίες που θα μπορούσαν να τις ανοίξουν με ευκολία, παίρνοντας από το εσωτερικό τους μονάχα κοσμήματα από χρυσό.