Καλύπτουν τα ναζιστικά εγκλήματα οι Γερμανοί. Μέχρι τώρα τουλάχιστον έδειχναν τη διάθεση να “κυνηγούν” όσους κατηγορούνταν για θηριωδίες, προσπαθώντας έτσι να σβήσουν το στίγμα. Η εισαγγελία της Στουτγάρδης απέρριψε το αίτημα δικηγόρου, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες των θυμάτων της σφαγής που είχαν διαπράξει ναζιστικά στρατεύματα στο χωριό Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα, να μην τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, αφού δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Η εισαγγελία της γερμανικής πόλης ανακοίνωσε ότι «δεν μπορούν να ξαναρχίσουν οι έρευνες σε βάρος πέντε εκ των φερόμενων ως επικεφαλής της ναζιστικής αυτής ομαδικής εκτέλεσης που βρίσκονται ακόμη στη ζωή».

Η σφαγή διαπράχθηκε την 12η Αυγούστου 1944, όταν είχαν εκτελεστεί 560 Ιταλοί άμαχοι στην περιφέρεια της Τοσκάνης. 
Ήταν σχεδόν όλοι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο ιερέας του χωριού Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα, που είχε ικετεύσει τους γερμανούς στρατιώτες να μην σφαγιάσουν τους συντοπίτες του, καθώς κι ένα κοριτσάκι μόλις είκοσι ημερών.