«Σε σχέση με τα ακίνητα η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας δεν χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση. Και κυρίως δεν χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για να εισπράττεις τέλη ή φόρους, και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών, των συνδεδεμένων με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό. Και γιατί πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρημένο το ακίνητο».
(Απόρριψη ρύθμισης για το χαράτσι, συνέντευξη τύπου 23 Ιουνίου 2011)
«Έπρεπε να βρεθεί ένα μέτρο μεγάλο, άμεσο, αναλογικό και δίκαιο με την μικρότερη υφεσιακή επιβάρυνση. Το μόνο που έχει όλα αυτά τα προσόντα είναι ένα ειδικό τέλος στη χτισμένη επιφάνεια, στην ακίνητη περιουσία, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Όποιος έχει να προτείνει άλλο ασφαλές σχέδιο για τον τόπο που δεν οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση και σε ευτελισμό εισοδημάτων και περιουσιών, ας έρθει να το πει».
(Ανακοίνωση για το νέο νόμο σχετικά με το χαράτσι, Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής 15 Σεπτεμβρίου 2011)
«Τώρα αποκτούμε ένα ασφαλές πλαίσιο. Αλίμονο αν η χώρα ξανακυλήσει στον αδιέξοδο δρόμο της κλασικής παλαιοκομματικής προσέγγισης».
«Δεν πείθει ο πρόεδρος της ΝΔ. Η βαθύτερη αιτία που είναι δύσπιστοι οι εταίροι μας είναι γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει ο κ. Σαμαρας και η ΝΔ».
(Μετά την ψήφιση του Μνημονίου 2, 28 Φεβρουαρίου 2012)
«Η αλαζονεία Σαμαρά γίνεται επιδημία.Υπόσχεται φορολογική αμνηστεία σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό».
(Δηλώσεις στη Λάρισα, 29 Απριλίου 2012)
«Η σχέση μου με τον κ. Σαμαρά είναι εξαιρετική. Διότι έχουμε όλοι μας και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Κουβέλης και εγώ, πλήρη συνείδηση της ευθύνης μας».
(Δηλώσεις, 9 Σεπτεμβρίου 2012)

